Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Logitech Zone True Wireless: Få Teams-møderne helt ind i ørerne

I mange år har on-ear-headset været det mest almindelige til telefonsamtaler og nu også onlinemøder på kontorer. Men hvorfor ikke hellere en in-ear-hovedtelefon med indbygget mikrofon?.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der kan være mange gode grunde til at bruge et on- eller over-ear-headset på job. Du bruger det ofte i mange timer, og det kan lukke af for støjen på kontoret under samtaler eller Teams-møder.

Derfor har det i mange års været den valgte løsning. Men hvorfor ikke et sæt true wireless-øretelefoner i stedet – når de nu har indbyggede mikrofoner som denne nyhed fra Logitech?

Zone True Wireless er udviklet til brug på kontoret i lang tid ad gangen. In-ear-headsettet er certificeret til videokonferenceplatforme som Google Meet, Teams og Zoom – så du har garanti for, at de virker.

Headsettet kan tilsluttes trådløst med Bluetooth, men der er en dedikeret USB-dongle med. Og det er fornuftigt, for det er hurtigere og nemmere, og mange pc’er har ikke indbygget Bluetooth.

Sidder virkelig godt i øret

Allerede når de to ørestykker stikkes ind i ørerne uden at være tændt, lukker de godt af for lyde udefra. Der er en ekstra lille flange på ørestykkerne, der lukker mekanisk af. Og det sker vel at mærke yderst i øregangen modsat, hvad der er tilfældet hos mange konkurrenter.

Det betyder, at headsettet sidder meget behageligt, også efter lang tids brug. Ørestykkerne er fysisk større end hos de fleste in-ear-løsninger, men de opleves ikke som voldsomt voluminøse i ørerne.

Det er et grundvilkår for en professionel hovedtelefon, at den skal og må være behagelig at bære i mange timer, og det har man løst forbilledligt og ret intelligent med denne model.

Ud over den mekaniske dæmpning er der også aktiv støjdæmpning, som tilmed kan justeres ret præcist, så den tilpasses støjen fra omgivelserne. Den aktive støjdæmpning og de gode funktioner er hverken værre eller bedre end med andre gode øretelefoner. Men sammen med den mekaniske dæmpning får du en god og ikke mindst behagelig dæmpning.

Lydmæssigt er det især tale, Logitech har haft fokus på. Resultatet er blevet en rar lydgengivelse, hvor der ikke er ubehagelige s-lyde, og i modtagerens ende er talen også klar. Igen er støj fra omgivelserne filtreret godt væk.

God lyd ved tale

Som vi ser denne nyhed, er den et virkelig godt alternativ til en traditionel over-ear-/on-ear-hovedtelefon på kontoret. Den kan også fungere, hvis du tager det ene ørestykke ud, som mange foretrækker. Du må dog nøjes med en batteritid på 5-6 timer med støjreduktionen slået til. Så husk at lade sættet op i frokostpausen.

Til musiklytning er headsettet Logitech Zone True Wireless ikke optimalt, men det er brugbart. Prisen er lige under 2000 kroner eksklusive moms, så de ligger i den lidt høje ende af markedet for kontorheadset.