Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sony lancerer kompakt mobil med stærke mediefeatures

Sony er klar med Xperia 5 IV, som har mange af de samme features som topmodellen, Xperia 1 IV, men et mere kompakt design og en lavere pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Xperia 5 IV er udstyret med teknologier fra Sonys serie af Alpha-kameraer. Billedsensoreren har læsehastighed på op til 120fps på alle tre objektiver, og der er mulighed 4K 120fps med op til 5x slow motion-videooptagelse.

Med Videography Pro-appen kan du livestreame dit indhold direkte til streamingtjenester.

Frontkameraet kommer med en forbedret 12MP-sensor, der gør det muligt at skyde 4K HDR-indhold med enestående kontrastgradering. Kameraet tager også selfies under vanskelige forhold, såsom modlys eller i mørke omgivelser.

Hvis du kombinerer med vlog-skærmen XQZ-IV01 har du en komplet opsætning til vlogging, hvilket giver den ultimative kontrol under optagelser.

Xperia 5 IV kan også anvendes som ekstern skærm. Ved at tilslutte telefonen et spejlløst kamera, f.eks. kameraer fra Alpha-serien, kan du skyde indhold i høj kvalitet samtidig med, at du får overblikket på din Xperia 5 IV.

Udover Eye AF i realtid, understøtter Xperia 5 IV nu også tracking i realtid, der hjælper med at holde fokus, selv når dit motiv er i bevægelse. Det er muligt ved hjælp af en AI drevet billeddybde analyse. Xperia 5 IV har desuden en dedikeret kameraknap, der åbner kameraappen, når du trykker på den.

Biograf i miniformat

6,1” 21:9 FHD+ HDR OLED-skærmen er op til 50 % mere lysstærk end sin forgænger. Telefonen har desuden HDR Drive, der giver et forbedret billede i både lyse og mørke områder ̶ og i rum med stort lysindfald. Du får surround lyd med Dolby Atmos i samarbejde med Sony Pictures Entertainment, både hvis du bruger hovedtelefoner eller telefonens Full Stage-stereohøjttalere.

Med Bravia Core til Xperia-appen har du adgang til et streamingkatalog af hundredvis af klassiske filmhits af Sony Pictures Entertainments[, samt mulighed for at indløse medfølgende points til de seneste udgivelser. Alt imens du nyder dem i høj kvalitet på Xperia 5 IVs 21:9-skærm. Du kan desuden gå bag kulisserne med Studio Access og opleve IMAX Enhanced titler og fordybende lyd fra DTS.

Kompakt og kraftfuldt design, der sikrer kreativitet hele dagen
Xperia 5 IV kommer med et kraftfuldt 5.000 mAh-batteri med adaptiv opladning, der gør det muligt at forlænge batterilevetiden helt op til tre år. Skal du give dit batteri et energiboost, kan du lade den 50 % op på 30 minutter med XQZ-UC1-opladeren. Xperia 5 IV har desuden trådløs opladning og tilbyder batterideling, så du hurtigt kan sikre, at dine andre enheder også er klar til brug.

Høj lydkvalitet med og uden kabel

High-Res Audio og Sonys 360 Reality Audio giver dig hæj lydkvalitet via både 3,5 mm-tilslutning eller trådløs forbindelse med den nyeste Bluetooth LE Audio.

Sonys DSEE Ultimate og LDAC-teknologier sikrer trådløs forbindelse med lydkvalitet i høj opløsning.

Du kan endda anvende Xperia 5 IV til at optage musik med den nye Music Pro-app, der gør det muligt at anvende telefonen til lydoptagelser på et professionelt niveau, takket være en unik cloud-baseret behandling af lyden. Cloudbehandlingen fjerner desuden uønsket støj fra lydoptagelserne via en teknologi, der adskiller lydkilderne fra hinanden. Music Pro gengiver en fantastisk lyd i høj kvalitet, som var den optaget med professionelt udstyr i et lydstudie. Den kan også nemt adskille vokal- og akustiske guitarlyde og efterfølgende mixe dem efter behov.

Smidig spiloplevelse

Mobiolen er udstyret med en Snapdragon 8 Gen 1-processor og en 120Hz-skærm med 240Hz Motion Blur-reduktion og 240Hz touch scanning rate, så du får jævnt gameplay, og hurtige, præcise bevægelser, når du gamer. Det er også muligt at livestreame dit spil, alt imens du kan tjekke seernes kommentarer og kommunikere med dem i realtid[18]. Du kan desuden nemt dele dine vinderøjeblikke takket være high-frame-optagelser i op til 120fps.

Xperia 5 IV er udstyret med Corning Gorilla Glass Victus på både for- og bagsiden og er IP65/68-certificeret[20], så den både er vand- og støvtæt.

Som en del af Sonys bæredygtighedsinitiativ kommer Xperia 5 IV i plastfri emballage, hvor plastkomponenterne enten er fjernet helt eller erstattet med papirmaterialer.

Xperia 5 IV bliver tilgængelig i starten af oktober i farverne sort, grøn og ecru-hvid til en vejledende pris på 7.999 kr. Telefonen kan forudbestilles fra midt-september hos udvalgte forhandlere som en del af et introtilbud, hvor et par LinkBuds S vil blive inkluderet i prisen. Forudbestillingen og intro-tilbuddet er gældende indtil den 30. oktober eller så længe lager haves.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere