Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Bæredygtige Fairphone-mobiler blåstemples til erhvervsbrug

Fairphone 4 har modtaget Android Enterprise Recommended-certificering. Dens reparationsvenlige design gør den relevant for virksomheder, som ønsker langtidsholdbare mobiler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Android Enterprise Recommended-programmets mål er at gøre det lettere for enterprise-virksomheder at vælge den rette mobilløsning og integrere den i deres drift med det nødvendige sikkerheds- og vedligeholdelsesniveau bygget ind i Android-systemet.

Det forpligter Fairphone 4 i at leve op til Google’s strenge enterprise-krav indenfor både software og hardware. AER betyder også, at kunder kan forvente at få rettidige sikkerhedsopdateringer samt klar information om større OS-opdateringer.

“Vi er stolte over at have modtaget AER-certificering for Fairphone 4. Som et lille smartphonemærke er det noget af en udfordring at opfylde Googles høje hardware- og softwarestandarder. Vores inklusion i programmet giver os mulighed for at udvide vores rækkevidde til virksomheden ved at demonstrere, at selvom vi er en lille virksomhed, kan vi tilbyde kunder den samme standard for support med hensyn til hyppighed og levetid for sikkerhedsopgraderinger, zero-touch-opdateringer og Mobile Device Management (MDM) som andre store smartphone-virksomheder rundt om i verden. Enterprise-området har været domineret af større mærker, og der har ikke været en bæredygtig telefon, der opfylder alle Googles høje standarder inden for AER-tilbuddet indtil nu. Og nu, hvor vi har overvundet disse udfordringer, vil vi opmuntre virksomheder til at inkludere mere bæredygtige smartphones i deres mobiltilbud,” siger Wayne Huang, VP for produkter hos Fairphone.

Længere garanti

Med Fairphone 4 hæver Fairphone barren for industrien med en femårs garanti uden ekstra omkostninger.

Fairphone 4 kan let og relativt billigt repareres af virksomheders it-afdelinger eller endda de ansatte selv, og Fairphone garanterer langsigtet tilgængelighed af reservedele kombineret med softwaresupport. For Fairphone 4 er softwaresupport garanteret indtil udgangen af 2026 og inkluderer opgraderinger til Android 12 og Android 13 (og sigter mod Android 14 og 15).

Med denne ambition sigter Fairphone efter at gentage, hvad det lykkedes at gøre med Fairphone 2: næsten syv års softwaresupport fra lanceringen af en Android-enhed. Tilmelding til AER-programmet går hånd i hånd med virksomhedens planer om udvidet softwaresupport til Fairphone 4.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere