Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor skærm, superlet design: Lenovo klar med ny foldbar computer

To år efter den første foldbare computer kom på markedet, er Lenovo nu klar med en opfølger til X1 Fold. Den nye model byder blandt andet på en større 16" skærm og slankere krop.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Slankere, større ydeevne, bedre tastatur og skærm. Det er de fire områder, Lenovo har fokuseret på at udvikle, siden de 2020 lancerede verdens første bærbare computer med en foldbar skærm, ThinkPad X1 Fold. Og udviklingen beror i høj grad på masser af feedback fra brugerne af den første model.

Nu kommer opfølgeren, som samtidig kan tage prisen som verdens letteste kommercielle bærbare computer på 16 tommer. Dermed byder den på en 22 procent større OLED-skærm end forgængeren, mens kroppen er blevet 25 procent slankere, og rammen er blevet tyndere.

Slank og bomstærk

Under bagsidens vævede genbrugstekstil gemmer ThinkPad X1 Fold på en ganske stor muskelmasse. Den fås med op til 12. generations Intel Core U9 i5- eller i7-processor, op til 1TB SSD-lager og op til 32 GB hukommelse. Dermed er der rigeligt med ydeevne til at køre Windows 11 Home eller Pro, som computeren fås med.

Med en større skærm kan ThinkPad X1 Fold fås med et fuldt, bagbelyst ThinkPad-tastatur, hvor der er gjort plads til den røde TrackPoint og et touchpad med haptisk feedback. Tastaturet kan både bruges liggende på et bord foran skærmen og kobles på den nederste halvdel af computeren, når den bøjes let på midten – og dermed forvandle ThinkPad X1 Fold til en 12 tommer bærbar.

OLED-skærmen måler udstrakt 16,3 tommer, har et format på 4:3 og kan fås med op til 600 nits. Samtidig kan der tilkøbes en pen, der sidder magnetisk på siden af kabinettet. Samtidig er der gjort plads til et godt udvalg af indgange i form af port til Thunderbolt, USB-C 3.2 og mulighed for holder til Nano-SIM kort. Derudover er der trådløse tilslutninger i form af Wi-FI 6E og Bluetooth.

Designet har været et stort fokusområde for Lenovo, der har arbejdet på at udvikle en lettere og mere elegant maskine. Skærmen er omkranset af en slank, sort ramme på blot 10mm. I udfoldet tilstand har computeren en tykkelse på blot 8,6mm og sammenklappet 17,4mm. Som alle øvrige ThinkPads lever den op til den militære testtilstand MIL-STD-810H.

Enkel alsidighed

Med sin foldbare skærm og støtteben kan ThinkPad X1 Fold indstilles til en lang række forskellige brugssituationer. Herunder:

• Klassisk bærbar – med tastaturet magnetisk sat på rammen kan du bruge den som en klassisk bærbar på 12 tommer, hvor skærmen folder ned over tasturet.
• Landskabs-tilstand – udfoldet har du en 16 tommer skærm, som enten kan fungere som stor tablet eller som en bærbar computer, hvor du folder benet ud og har tastaturet liggende på bordet foran.
• Portræt-tilstand – en ny indstilling sammenlignet med seneste model. Vend X1 Fold på højkant, fold støttebenet ud, og du har en højformatsskærm til redigering af lange dokumenter eller læsning af hjemmesider.
• Bog-tilstand – fold X1 Fold let på midten, og du får et display, der er ideelt til at læse e-bøger og andre tekster.

Og med Mode Switcher-brugerflade indstiller skærmen automatisk billedet til den pågældende indstilling.

X1 Fold forventes at komme på markedet senere i år. En dansk pris er endnu ikke annonceret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere