Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Den digitale arbejdsplads lider under virksomhedslederes ubeslutsomhed

Virksomhedsledere kæmper for at skabe nye forretningsmuligheder i en digital virkelighed skabt af følgevirkningerne oven på corona. Det dokumenterer en ny rapport.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Pandemien, digitale og hybride arbejdspladser har skabt en kløft mellem den daglige drift på den ene side og evnen til at drive en forandring, der er meningsfuld og langsigtet, på den anden. Det er resultatet af en ny undersøgelse udført af Longitude og bestilt af Verizon Business. undersøgelsen er foretaget blandt 600 globale C-suite-leder.

Undersøgelsen har til formål at belyse, hvordan virksomheder har klaret sig igennem pandemiens påvirkninger og de forandringer, den har medført. Samt at afdække hvordan virksomhedsledere genopfinder deres forretning og muligheder for fremadrettet vækst.

Hurtige beslutninger

Undersøgelsen kommer med både gode og dårlige nyheder. Den gode nyhed er, at virksomhedsledere føler sig bedre rustet til at træffe hurtige beslutninger efter pandemien (71 procent), til at tænke strategisk om de langsigtede mål (72 procent), til at adoptere nye teknologier (75 procent) og til at udvikle mere empatiske og tillidsfulde relationer med både kunder (71 procent) og medarbejdere (69 procent)

Den dårlige nyhed er, at mange virksomheder oplever en voksende kompleksitet i det hybride forretningsmiljø. To tredjedele af virksomhedslederne (66 procent) oplyser, at pandemien havde afsløret svagheder i deres strategi, mens 60 procent forklarer, at de kæmper for at agere resolut på nye markedsmuligheder.

Kløft mellem hensigt og eksekvering

Virksomhederne oplever også en voksende kløft mellem hensigt og eksekvering. For eksempel får kundeoplevelser i undersøgelsen den højeste strategiske prioritet (74 procent).

Men kun 38 procent siger, at de har fremskyndet brugen af dataanalyse for at forbedre kundeoplevelsen og endnu færre har anvendt automatisering for at forbedre betjeningen af kunderne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere