Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Nokia G50: Har overskredet udløbsdatoen

Den halvgamle Nokia har ikke det, der skal til for at få en god oplevelse ud af den store skærm.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det kan synes lidt uretfærdigt at tage denne mobil med i testen. Den har efterhånden et år på bagen og afløses sikkert inden længe af en opgraderet model i samme prisleje.

Men aktuelt er G50 den mobil, Nokia har i kategorien. Og da den officielle pris fortsat ligger på 1999 kroner er den fuldgyldig kandidat til testen.

En langsom kæmpe

Mobilen er bygget i plast og har ingen IP-certificering. Den får dog et plus for fingeraftrykslæseren, der er integreret i powerknappen, hvilket i vores optik er den ideelle placering.

Med sin 6,82” skærm er det en stor krabat. Vægten er over to hundrede gram, og mobilen fylder godt i hånden og i lommen. Men en stor skærm er jo herlig, hvis du vil nyde film eller game.

Desværre spænder mobilens øvrige egenskaber ben for en god oplevelse her. Skærmopløsningen er lav. Det samme gælder lysstyrken. Billedet fremstår samtidig lidt mat og udvasket, mens lyden i de indbyggede højttalere ikke er prangende.

Halvkedeligt kamera

Med en Snapdragon 480-processor er der heller ikke overskud til meget andet end basale dagligdags mobilopgaver.

Du kommer ikke langt, hvis du vil spille eller redigere billeder. Både 5G og Wi-Fi 6 er der dog, så du kan gå på nettet med høj has-tighed, hvad enten det gælder dit hjemmenetværk eller mobilnettet.

Det store batteri holder mobilen kørende et par dage. Opladningen er dog lidt sløv. Der er et 48 MP hovedkamera, vidvinkel og makro, suppleret af funktioner som nat-tilstand, dobbelt-visning, Pro mode og slowmotion. Kvaliteten er anstændig, men vi er et stykke fra de bedste i testen.

Video optages ved højest Full HD/30 fps, hvilket dog også er tilstrækkeligt for de fleste. Frontkameraet halter lidt på farvegengivelse og kontrast.