Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Polestar 3 får verdenspremiere i København om to uger

Danmark får æren af at holde verdenspremiere på Polestar 3 – den første SUV fra det fremadstormende elbilsbrand med Volvo i ryggen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er en kraftfuld elektrisk bil af SUV-typen, der præsenteres for verden d. 12 oktober i København.

Den er bygget på teknologi, udviklet af og delt med Volvo Cars, herunder en lang liste af avancerede sikkerhedssystemer centraliseret. Der er desuden computerkraft fra NVIDIA samt teknologi fra Zenseact, Luminar og Smart Eye.

“Vi blev nødt til at spørge os selv: ‘Hvordan bør en moderne SUV se ud?’. Polestar 3 definerer, hvordan en SUV skal se ud i den elektriske tidsalder, og i vores designproces fokuserede vi på nogle af de mest fundamentale kendetegn ved en SUV; proportioner, positur og aerodynamik,” siger Thomas Ingenlath, CEO for Polestar.

Fra komfortabel cruiser til agil performance-bil på et splitsekund

Performance er afgørende for Polestar, der handler om mere end bare hurtig acceleration. Ved lancering vil alle versioner have en dobbeltmotordrivlinje med elektrisk drejningsmomentfordeling via dobbeltkobling på den bagerste elektriske motor.

Desuden vil bilen være udstyret med adaptiv luftaffjedring med dobbeltkammer og aktive støddæmpere, hvilket tillader Polestar 3 at kunne veklse mellem komfort og fast affjedrringsdynamik og tilpasse støddæmperne hvert andet millisekund (500 Hz), så det passer til vejens tilstand.

“Det, der gør Polestar 3 til en helt speciel elektrisk performance SUV, er den her øjeblikkelige evne til at kunne transformere sig fra en komfortabel cruiser til en skarp, agil performance-bil på ingen tid. Bilens lave tyngdepunkt og dens brede sporvidde giver ultimativ stabilitet og en spændende oplevelse bag rattet,” fortsætter Thomas Ingenlath.

Den valgfrie Performance-pakke giver mulighed for maksimal output med 380 kW og et drejningsmoment på 910 Nm sammen med Polestar Engineered chassis, der tuner både de aktive støddæmpere og luftaffjedringen. Polestars svenske signatur-gulddetaljer bliver også tilføjet sammen med ventilkapsler, sikkerhedsseler og lasergraverede lys-striber.

Polestars CEO, Thomas Ingenlath og Polestars Head of Design, Maximilian Missoni indleder lanceringseventet kl.19:00 CEST den 12. oktober. Det vil være muligt at streame live-udsendelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere