Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Alt det smarte i hjemmet kan tale samme - Matter-standarden endelig klar

Den har været længe undervejs, men nu er Matter-standarden officielt lanceret. Den gør det muligt for enheder på tværs af alle producenter at tale sammen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

 

Den har været længe undervejs, men nu er Matter-standarden officielt lanceret. Den gør det muligt for enheder på tværs af alle producenter at tale sammen

Det er ikke altid nemt at få smart enheder fra forskellige producenter til at tale sammen på kryds og tværs. Man ender med at stå og fnidre med forskellige apps for at kontrollere lys, termostater, stikkontakter, overvågningskameraer osv. Men nu skulle det være forbi med det cirkus.

Matter-standarden er sat i verden for at skabe bro mellem alle enheder i det smarte hjem.

Efter lang tids forsinkelse blev Matter i går officielt lanceret. Det første software development kit (SDK) til Matter version 1.0 blev frigivet, så enhver producent nu kan blev en del af den fælles standard.

De første produkter er allerede klar

Matter har de store producenter bag sig, så der er noget tyngde i projektet. Såvel Google som IKEA er allerede på banen med produkter, der understøtter standarden. Og vi kan forvente mange flere fra blandt andet Apple, Huawei, LG, Signify (Philips Hus, WiZ) og Samsung.

Produkter der i hidtil har kørt med Zigbee vil være kompatible med Matter, så de populære smart-pærer fra Philips Hue vil være klar til brug med det samme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere