Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt kamera skal forbedre møder for medarbejdere fra hjemmekontorer

Det kan være svært for medarbejdere på hjemmekontorer at føle sig inkluderet i et onlinemøde, hvor de øvrige deltagere sidder i et mødelokale i virksomheden. Det skal et nyt kamera fra Logitech råde bod på.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du kan godt føle dig lidt udenfor, hvis du hjemmefra deltager i et onlinemøde, hvor mødets øvrige deltagere befinder sig i et mødelokale. De vil nemlig oftere kigge på hinanden end hen på det kamera, der oftest er placeret på en væg. Det vil Logitech løse med nyheden Logitech Sight, et AI-drevet bord-kamera, som kommer på markedet i sommeren 2023.

I samspil med konferencebarerne Rally Bar og Rally Bar Mini sørger Logitech Sight for at fange mødedeltagerne fra det bedste perspektiv og følge samtalen i takt med, at de forskellige deltagere tager ordet rundt om konferencebordet. Det giver mødedeltagere på hjemmekontorer en følelse af at sidde med ved bordet.

Til den hybride arbejdsplads

"Da pandemien var på sit højeste, var vi alle lige på den måde, at vi havde hver sit lige store videovindue i onlinemøderne. Men i en hybrid arbejdsverden har vi en blanding af kontor- og fjernarbejdere, og det gør det udfordrende at give ligeværdige mødeoplevelser til alle," siger Scott Wharton, General Manager for Logitech Video Collaboration.

"Når Logitech Sight og dets AI-system bruges sammen med Rally Bar eller Rally Bar Mini (andre Logitech-produkter, red.), skaber det en løsning, der er "mindre Silicon Valley" og "mere Hollywood" – fordi det bruger flere kameravinkler og intelligent retningsbestemmelse til at bringe fjerndeltagere fra sidelinjen ind i rummet. Vores kunder har fortalt os, at dette er et af de største problemer ved hybride møder, og hvis vi vil have den generelle tilbagevenden til kontoret til at lykkes, skal vi løse denne udfordring. Baseret på mange års forskning og tidlig kundefeedback, mener vi at have knækket koden til dette kritiske problem for organisationer i alle størrelser," føjer Scott Wharton til.

To kameraer og syv mikrofoner

Med to 4K-kameraer og syv stråledannende mikrofoner indfanger Logitech Sight samtaler og kropsbevægelser, mens de sker. I løbet af næste år tilføjes RightSight med Smart Switching, som ifølge Logitech er en adaptiv intelligens, der vælger den bedste visning mellem bordkameraet og det kamera, som er placeret forrest i rummet.

Logitech Sight Logitech Sight kan integreres med førende videokonferenceplatforme som Microsoft Teams, Zoom og Google Meet og dermed hybridvenlige mødefunktioner som Zoom Smart Gallerys og Microsoft Teams' dynamisk visning.

Dermed skulle der kunne skiftes intuitivt mellem kameravisninger af personlige interaktioner og mere overordnede billeder af samtalen ved bordet.

Administrationssoftware medfølger

Logitech Sight er installeres med de medfølgende monteringsmuligheder og har integreret kabelstyring. Administrationen sker i Logitech Sync, en gratis software, der muliggør enhedsovervågning, opdatering og fejlfinding fra en skybaseret grænseflade.

Logitech Sight bliver som nævnt først tilgængelig i Danmark til næste sommer. Den vejledende pris bliver på 17.999 kroner inklusive moms.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere