Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

It-branchen bliver presset nu – men andet kvartal satte ny rekord

De Nyeste tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv viser, at den danske it-branche omsatte, eksporterede og ansatte som aldrig før i andet kvartal, men krisen er begyndt at kradse lidt.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Andet kvartal i år var fantastisk i it-branchen. Den samlede omsætning var på 77,5 milliarder kroner, og aldrig har der aldrig været solgt flere it-løsninger, -udstyr og -konsulentydelser. Omsætningen steg med 10,6 procent i forhold til samme kvartal året før, hvilket svarer til en stigning på 7,4 milliarder kroner.

”Siden 2014 er omsætningen stort set bare vokset og vokset i it-branchen, og det er vi godt tilfredse med. For det viser, at vi som samfund og i erhvervslivet i den grad er i gang med en kæmpe digital omstilling af vores hverdag, så vi står stærkere til fremtiden,” siger Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør i brancheforeningen IT-Branchen.

Fremgang for eksporten

Det var dog ikke kunne de danske kunder, der købte it-løsninger som aldrig før. Også udlandet gjorde i stigende grad brug af dansk ekspertise. Således steg eksporten med 3,2 milliarder kroner til 26,9 milliarder kroner i andet kvartal i år. Det er en stigning på hele 13,5 procent i forhold til samme kvartal året før, og 34,7 procent af it-branchens samlede omsætning kommer nu fra eksport.

Her er it-branchens samlede omsætningstal siden 2009

På et år er der kommet 6385 flere fuldtidsansatte, så der i andet kvartal var 104.872 ansatte i den danske it-branche.

Væksten i lønnen var på 3,0 procent, og den er dermed fladet lidt ud, så den gennemsnitlige månedsløn lå på 52.908 kr.

Mørkere skyer

Men alt er ikke fryd og gammen. For siden andet kvartal er inflationen skudt voldsomt i vejret trukket af især energipriserne.

”Selvom omsætningen fortsætter med at stige, så hører vi også fra flere medlemmer, at især energipriserne og stigende materialepriser presser it-selskabernes omkostninger opad, og det er derfor naturligt, at vi nu ser en opbremsning i lønudviklingen,” udtaler Natasha Friis Saxberg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere