Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Dell UltraSharp 4K WB7022: Stort webkamera med flot design og god funktion

Dette webkamera er lige dele finesse, højteknologi og klasse. Designet og kvaliteten gør det egnet til både enkeltbrugere og mødelokalets bonede gulve.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med en pris på typisk 1100 kroner uden moms, flot design og forarbejdning ligner Dell UltraSharp 4K Webcam en vinder. Webkameraets 9 centimeter sorte metalrør er meget lækkert udført.

Det gælder også holderen, som du bruger til at fæstne kameraet til skærmen, og den medfølgende fod. Finishen er på højde med – eller endda bedre end – et forbillede som Jabra Panacast 20 4K-kameraet, som koster små 600 kroner mere uden moms. Ligesom hos Jabra er forarbejdningen i metal – her anodiseret aluminium.

Inde i kameraets rørkabinet er der monteret et HDR-kamera med CMOS-sensor, der skulle være mere lysstærk end traditionelle typer, og især god til video. Der er indbygget HDR og støjreduktion, så billedet ikke bliver så grynet. Samtidig har det AI-autofokus, så du ser skarp ud hele tiden.

Det er selvfølgelig ikke teknologier, Dell er alene om, men det er tydeligt, at alt her er gjort for at opnå det bedst mulige resultat inden for de givne rammer. Herunder kan vi især godt lide AI Auto-framing-funktionen.

Den holder dig i centrum af billedet. Det er ganske som med mange andre webkameraer, men dette Dell-kamera gør det hurtigt og på en ret lækker måde. Ingen ryk, men et naturligt flow.

Du kan anvende UltraSharp direkte med de gængse platforme, men bagved det hele ligger en software, hvor du selv styrer, hvordan kameraet skal bevæge sig.

Herunder, om du skal have 65 grader eller op til 90 graders vinkel, hvor hurtigt kameraet skal tracke og andre gode ting. Programmet ligner det bedste fra konkurrenterne, men alt eksekveres her med en selvfølgelighed. Det er rart.

Dell-kameraet er en oplagt kandidat til både video og streaming af for eksempel møder, og du kan samtidig glæde dig over, at det ikke vil sprænge afdelingens budget.

Lidt voldsom størrelse

Der er minusser. Et af dem er størrelsen. Det kan lade sig gøre at benytte kameraet på en slank bærbar computer, men det er ikke nogen elegant løsning. En anden anke er dækslet, som du bruger til mekanisk at lukke for kameraet.

Det er bestemt meget flot udført og har en magnetisk lukke-mekanisme, så det bare hopper på plads. Men det vil nemt kunne blive væk i farten. En knap på kameraet, der lukker mekanisk for linsen, havde været at foretrække.

Man kan argumentere, at softwaren slukker for kameraet, men mange brugere har det bedst med, at der er mekanisk lukning for objektivet, så ”big brother”, hackere, eller hvad man nu frygter, ikke kigger med.

De små minuspunkter til trods er der her tale om et gennemført produkt, som vi godt kan lide. Tilmed er prisen overraskende attraktiv.


Pris & fakta
Pris: 1149 kr. ekskl. moms
Opløsning: 8,3 MP
Zoom: Op til 5x
Autofokus: Ja
Certificering: Microsoft Teams, Zoom
Understøtter: Skype For Business, Google Meet m.fl.
Mål: 42 x 90 mm
Vægt: 131 g (uden holder)

Bedømmelse
Dell UltraSharp 4K WB7022
Kvalitetsindtryk: 5
Brugervenlighed: 4
Funktioner: 4
Ydelse: 5
Pris: 4
Samlet vurdering: 5

Testholdet mener:
”Her får du et webkamera i pænt design og med høj byggekvalitet til prisen. Det er gennemført, har et fint billede, god software og tracker ansigtet godt. Fejlene er små og få.”