Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Yoga S7 Pro X: Stor, tung og stærk

En af de tungere bærbare på markedet, men også en virkelig stærk maskine. En forrygende arbejdsstation.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1,45 kilo lyder ikke af alverden, og er det egentlig heller ikke. Men når mange af markedets øvrige maskiner vejer et halvt kilo mindre, så er forskellen til at mærke. Der er gods i Lenovos stilrene aluminiumsmaskine, der fra ende til anden oser af kvalitet. Billig er den ikke, men det er også en laptop til den professionelle, som stiller høje kvalitetskrav, og som forlanger en stor "motor".

Vægten har da også en meget konkret berettigelse. Ikke bare har Yoga S7 Pro X en større skærm, end hvad du ellers kan få fat i; maskinen har også dedikeret grafikkort og et stærkt kølesystem, der giver sig meget håndgribeligt udslag i ydelsen.

Hurtig skærm

Tastaturet er, som vi kender det (og mange af os elsker det) fra Lenovos andre laptops: mellemlang vandring og et stramt klik. Det ledsages af en enorm touchpad, der gør det nemt at nå rundt på hele skærmen med god præcision uden at løfte fingeren.

Skærmen giver en del genskin, men har fin lysstyrke, flotte velafmålte farver, glimrende skarphed og ikke mindst høj 120 Hz-opdatering, så billedet står helt smidigt, selv når det går hektisk for sig.

De indbyggede højttalere supplerer med velafrundet og forholdvis kraftig lyd, så der er grundlag for fine oplevelser med film og spil.

Enorme kræfter

Netop spil er faktisk en reel mulighed på denne maskine, som har et dedikeret grafikkort. Den er udstyret med et RTX 3050, og det betyder, at der er rigeligt med kræfter til gaming af semiseriøs kaliber.

Processorkraften er heller ikke til at spøge med. Det er en Core i7 som hos flere af de andre i testen, men en 12700 fra H-serien, og det gør altså en væsentlig forskel. Maskinen spurter langt foran andre i cpu-ydelse - 1771 i single-core og 12352 i multi-core med Geekbench 5. Det er på niveau med det, vi forventer af en gedigen stationær pc.

Der er desuden anvendt DDR5-ram, så arbejdshukommelsen ligeledes er lynende hurtig, ligesom der er Wi-Fi 6E, så du er sikret fuldt knald på internet-forbindelsen. Der er således få ting, du ikke vil kunne gøre med denne maskine.

En drøm af en arbejds-pc

Dog lidt en skam, at drevene halter lidt på hastigheden. Yoga S7 Pro X anvender nye PCIe 4.0-baserede drev, som flere af de andre maskiner i testen, men den opnår ikke helt samme hastigheder. Og det er faktisk mærkbart.

Det havde klædt Lenovo-maskinen med HDMI 2.1-port, som billigere maskiner tilbyder. Det er ikke blot en petitesse. Med de kræfter maskinen har, kunne man sagtens få gavn af at sende billedet videre til en ekstern skærm i 4K/120 fps.

Meget mere end det, er der dog ikke grund til at hæfte sig ved. De resterende forbindelser er helt up-to-date. Foruden en USB 3.2 Gen 1 er der to Thunderbolt 4, som sikrer hurtige overførsler samt understøttelse af DisplayPort og strømoverførsel.

Trods de store kræfter er batterilevetiden fin, og takket være 100 W opladning er der hurtigt strøm på igen, når maskinen er ved at være flad.


Bedømmelse
Lenovo Yoga S7 Pro X
Pris: 13.000 kr.
Skærm: 14,5” ips, 3072 x 1920p,
400 nit, 120 Hz
Processor: Intel Core i7-12700H
Grafik: Nvidia GeForce RTX 3050
Kapacitet: 32 GB DDR5, 1 TB ssd
Forbindelser: Thunderbolt 4 x 2 (DP
1.4, strøm, 40 Gps), HDMI 2.0, USB-A
3.2 Gen 1, lyd ind/ud, Wi-Fi 6E, BT 5.1
Mål: 328 x 15,9 x 221,4 mm, 1,45 kg
Styresystem: Windows 11 Home

Kvalitetsindtryk: 5
Brugervenlighed: 5
Funktioner: 5
Ydelse: 6
Pris: 4
Samlet vurdering: 5