Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

IT-problemer skaber dagligt frustrationer for hver tredje dansker

Danskerne er trætte af IT-problemer. Hele 65% har det seneste år måtte få hjælp fra IT-support to eller flere gange. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse om danske kontoransattes arbejdsglæde, produktivitet og IT-sikkerhed.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Danskernes arbejdsglæde og produktivitet bliver dagligt udfordret af IT-problemer. Det præsenterer teknologivirksomheden HP i en ny landsdækkende undersøgelse, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet Norstat. Undersøgelsen viser, at hver tredje danske kontoransat oplever, at IT-problemer er en væsentlig kilde til frustration og spildtid i deres hverdag. Hertil bruger 30 % mere end 10 minutter om ugen på IT-problemer, f.eks. på at computeren ikke vil starte, at man ikke kan få adgang til servere eller programmer og applikationer, der ikke vil åbne.

AOD havde fornøjelse af at deltage i en præsentation af undersøgelsen tidligere på ugen, hvor Peter Møller Kristensen, adm. direktør i HP Danmark lagde ud af med at forælle.

”IT-problemer giver panderynker hos mange danskere. Det skaber naturligt nok frustration, og sætter en stopper for at arbejde produktivt. Og med den moderne arbejdsplads, hvor der skal være fleksibilitet til at arbejde hvor som helst, er velfungerende IT-udstyr kun blevet endnu mere presserende og et afgørende parameter for medarbejderes arbejdsglæde.

En velfungerende arbejdscomputer har stor betydning for 74 % af danske kontoransattes arbejdsglæde, viser undersøgelsen. Ydermere, har godt hver 5. kontoransat svaret, at de forventer at kunne være mere produktiv, hvis de havde bedre IT-udstyr derhjemme.

”I HP har vi stort fokus på at skabe fleksible rammer, som understøtter den individuelle medarbejders ønsker bedst muligt, så de kan bevare en fornuftig work-life balance. Med vores løsninger og services sikrer vi, at virksomhedernes medarbejdere får stillet de bedste forudsætninger og værktøjer til rådighed til at arbejde hvor som helst, uden at det sker på bekostning af deres produktivitet,” siger Peter.

Danskerne er ikke bange for phishinglink

IT-sikkerhed er de danske kontoransatte ligeledes blevet spurgt ind til i undersøgelsen. Her svarer hver 5. kontoransatte, at de frygter at klikke på et phishinglink, der kan udsætte deres virksomheder eller dem selv for fare. Mens halvdelen ikke forventer, at det er noget, der kan ramme dem. Samtidig svarer 64 % af den danske arbejdsstyrke at indbyggede sikkerhedsløsninger er en vigtig faktor, når de skal vælge arbejdscomputer. Det er dog kun hver 3. kontoransatte, der oplever, at deres arbejdsgiver har mere fokus på IT-sikkerheden end hidtil som følge af øget hjemmearbejde.

”I HP arbejder vi ikke med præmissen om, hvorvidt man kommer til at klikke på et phishing-link eller ej, men om hvornår man klikker på et. Derfor overrasker det mig en del, at halvdelen af danske kontoransatte ikke frygter phishinglinks. Vi ser hackerne i dag blive mere og mere sofistikerede og udspekulerede. Den udvikling vil kun fortsætte,” siger Services og Solutions specialist i HP Danmark, Elisabeth Sangill, og fortsætter:

”Undersøgelsens resultater understreger netop behovet for, at virksomheder i højere grad investerer i de rette løsninger med automatisk og indbygget sikkerhed baseret på zero trust, hvor man også får stoppet ukendt malware, så medarbejdere kan arbejde hvor som helst uden at bekymre sig.”

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på en måling blandt 1.012 danskere, der arbejder hele dagen (45 %) eller noget af dagen (55%) ved en computer - defineret som kontoransatte. Undersøgelsen er foretaget i perioden slut september til start oktober 2022 i Norstats online panel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere