Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: B&O Beosound Theatre: Lydhåndværk uden lige

VM-tema: Smuk soundbar med kæmpestor lyd. Kan du se dig selv eje den i 30 år, er Beosound Theatre en fin investering, selvom du skal lægge en stor sum på disken.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Prisen vil selvfølgelig afskrække mange potentielle købere. 50.000 kroner er voldsomt. Betragter du Beosound Theatre som en designgenstand, der kan være del af hjemmets indretning i mange årtier fremfor et stykke brugselektronik med begrænset levetid, bliver prisen nemmere at sluge.

Her får du nemlig håndværk i en klasse helt for sig selv. Der er kælet for hver en detalje og anvendt materialer af topkvalitet.

Fronten kan udskiftes fra træ til mere nedtonet stof, ligesom længden også kan tilpasses, hvis man har et større tv. Som udgangspunkt passer Beosound Theatre ret perfekt til et 55”-tv, som det LG-tv, vi har testet med.

Det er ikke kun designet, der kan modificeres. Stort set alt i Beosound Theatre kan udskiftes, inklusive den elektroniske ”hjerne”, så man kan opgradere soundbaren med de nyeste digitale features, hvis det bliver nødvendigt engang i fremtiden.

Det skal sikre lang levetid, høj gensalgsværdi og i sidste ende større bæredygtighed.

Enormt lydbillede

Det er en tung sag, men den er relativ nem at sætte op. Der medfølger beslag, så soundbaren kan monteres på næsten hvilket som helst tv. Vi har testet med et LG C2.

Tilslutningen er ret ligetil: Et HDMI-kabel, så er der lyd. Ønsker du fuldt Dolby Atmos 7.1.4-setup, er det dog muligt at koble hele 16 højttalere på, trådløst og kablet.

Vi har hørt lydbaren i et komplet Atmos-setup. Det giver unægteligt et stort lydbillede (perfekt til fodbold, musik og film), men i sig selv har Beosound Theatre rigelig power til at fylde stuen. Med et lydtryk på op til 112 dB, to 6,5”-subwoofere og ni øvrige højttalere, herunder opadvendte og sidevendte, får man et fuldspektret og bredt lydbillede med massiv bund og flot surround.

Der medfølger mikrofon til rumkalibrering. Processen er nem og gør betydelig forskel. EQ og et utal af lydindstillinger fås i B&O-appen, så man eksempelvis kan fintune lyden til musik – en disciplin Theatre også klarer rigtig flot.

Kan du se Beosound Theatre som en langtidsinvestering, og har du en velvoksen bankkonto, så kan vi sagtens anbefale at smide de mange penge. Det kan ende med at blive det bedste køb i længden.