Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sennheiser Ambeo Plus: Perfekt afstemt filmlyd

VM-tema: Hver eneste detalje står knivskarpt og med en kraft så stor, at du bliver suget ind i begivenhederne. En fremragende lydbar.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sennheiser er bedste kendt for hovedtelefoner, men kan i den grad også noget, når det gælder lydbarer. Hvis du skal have løftet din tv-lyd til fodbold-vm eller senere til store filmoplevelser, er denne lydbar en god kandidat.

Ambeo Plus er en lidt mindre og lidt billigere udgave end den første Ambeo-model fra Sennheiser, men heldigvis uden mærkbare kompromisser.

Diskret og brugervenlig

Lydbaren er skabt i gennemført kvalitet og står diskret og stilrent under tv’et med sit mørke look.

Oven på kabinettet er der touchbetjening og en LED-lysstribe, som viser lydstyrke og andet. Der medfølger en lille fjernbetjening, og du kan stemmestyre med Amazon Alexa og Google Assistant. De fleste indstillinger tilgås dog i Smart Control-appen på din mobil.

Det er her, at du eksempelvis tilslutter en trådløs subwoofer (eller flere) og kalibrerer højttaleren. Kalibreringen er automatisk. Det kræver kun et enkelt tryk at tilpasse lyden, så den er afstemt til dit rum.

Helt ind i kroppen

Ambeo Plus understøtter Dolby Atmos og udgør i sig selv et komplet 7.1.4-system – hvis du altså tilslutter fire subwoofere, en luksus de færreste nok prioriterer. Vi har hørt lydbaren i en sådan konfiguration, og oplevelsen var fremragende, men her tester vi blot med en enkelt subwoofer, og det fungerede ganske fint i en stue af almindelig størrelse.

For at gøre lydoplevelsen endnu større har Sennheiser anvendt sin egen Ambeo-teknologi, som skaber en imponerende virtuel surround-fornemmelse. Man får virkelig oplevelsen af at sidde midt i tv’ets handling. Bredden i lydbilledet er stor, og hver en detalje står med enestående klarhed. I sig selv har Ambeo Plus nok råstyrke til at levere en fyldestgørende oplevelse, men med subwoofer tilsluttet kommer oplevelsen helt ind i kroppen.

Også til musik gør Ambeo Plus sig enormt godt. Der er mulighed for at streame i høj kvalitet fra eksempelvis Tidal.

Sennheiser Ambeo Plus blev testet sammen med en række andre subwoofere, og Ambeo Plus blev testvinder.

Denne test er en del af AODs tema i forbindelse med fodbold-vm. Læs introartiklen her.