Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Spectre x360 16-f0035: Stor og effektiv arbejdsmaskine

Det er en kraftig bærbar computer med stærk grafik, vi tester her, og den gør sig godt til både arbejde og underholdning.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Spectre X360 er en laptop af den konvertible type, hvor skærmen kan vippes hele vejen rundt, så computeren kan fungere ligesom en tablet. Det er næppe noget, du vil gøre tit, for det er ikke lige sådan at have den liggende i skødet, som man kan med en tablet. Dertil er den 15,6” store skærm trods alt for stor. Læg dertil, at maskinen vejer omkring 2 kilo.

Til gengæld vil du måske oftere vælge at stille computeren i teltposition, så den kan fungere som eksempelvis tv-skærm på hotelværelset.

Der er god grund til at nyde skærmen. Opløsningen er 3840 x 2400 pixel, og det giver en enestående detaljering. Det fine er, at farvedybden er bevaret. Ofte giver meget små billedpunkter en mindre god farvegengivelse, da det er vanskeligt at skabe god dybde.

Men her formår HP at holde den høje standard.

Selv med film eller andet materiale i en opløsning, der er lavere end skærmens, formår panelet at danne et billede, der fremstår ægte – og hvor du ikke oplever ulemperne ved, at hvert billedpunkt er sammensat af flere mindre pixel. Godt gået.

Den trykfølsomme del fungerer, som den skal, og reagerer hurtigt. Det lidt matte skær, nogle trykfølsomme skærme har, noterer vi heller ikke.

Stor og stærk

Der er i vores optik kun få minuspunkter ved Spectre X360, når prisen på rimelige 13.000 kroner tages med i ligningen. Den er ikke superlækkert bygget og syner noget anonym. Overfladen er fin, men ikke prangede.

Til gengæld er maskinen særdeles kvik med en Core i7-processor, solidt grafikkort og hele 32 GB hukommelse.

Tastaturet er fremragende, og B&O-lyden, som gengives i ægte stereo, rigtig flot.

Det giver alt i alt en solid arbejdscomputer, hvor der også er gjort plads til en meget stor trackpad. Spectre X360 er perfekt på kontoret, men lidt stor, når du skal transportere den.