Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Galaxy Book2 Pro 5G – perfekt bærbar til mobilt arbejde

Denne bærbare pc fra Samsung, Galaxy Book2 Pro, er på mange måder den ideelle Windows-maskine til mobilt arbejde. Du kan indsætte et simkort i den.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Uden internet på pc’en er man hæmmet, når man arbejder på farten. Galaxy Book2 Pro har plads til simkort, så du kan koble den på 5G, uanset hvor du er.

Desuden er maskinen generelt fyldt med det nyeste og bedste, der kan opdrives.

Lynhurtig maskine

Processorkraften leveres af en 12. generations Core i7. Vi landede på 1596 i single-core og 8051 i multicore i Geekbench 5-målingen. Der er anvendt Irix Xe grafik, hvilket betyder, at maskinen også sparker godt fra sig i krævende grafiske opgaver. Vi landede på 18821 i OpenCl.

På lagerkomponenter har Book2 fået fuld skrue. Der er 512 GB af Samsungs hurtigste ssd, så vi rammer hæsblæsende 6768,54 MB/s i læsehastighed og 4916,35 MB/s i skrivehastighed. Arbejdshukommelsen er af tilsvarende høj kaliber. Den kommer i form af 16 GB lynhurtig DDR5-ram, som præsterer over 54 GB/s. Det er således en enormt velkørende laptop, gearet til stort set al slags arbejde.

Batteriet klarer op til over 20 timer på en opladning og lades ret hurtigt igen med den medfølgende 65 W-oplader.

Letvægter uden mangler

Selvom Book2 kun vejer lidt over et kilo og måler lidt over 13 mm i tykkelsen, har den en stor 15,6”-skærm samt komplet kvalitetstastatur, inklusive numeriske taster og en gigantisk touchpad. Startknappen sidder som en tast i keyboardet og har fingeraftrykslæser indbygget.

Skærmen, som er af Amoled-typen leverer flotte farver, høj lysstyrke og – trods en lidt skrabet full HD-opløsning – også udmærket skarphed. Det havde dog klædt den med QHD.

Med Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 2x2 i både A- og C-form, HDMI, microSD-kortlæser, kombineret lyd ind/ud samt Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2 til det trådløse, er maskinen så up-to-date, den overhovedet kan være på forbindelserne.

Et smart full HD-kamera sætter dig i centrum, uanset hvordan du bevæger dig foran skærmen. Avancerede støjreducerende mikrofoner sikrer velfungerende videosamtaler, og computeren har også glimrende højttalere med Dolby Atmos, så du kan få stor surroundlyd i film og spil.

Som de øvrige laptops i Galaxy Book-serien leveres Galaxy Book2 Pro med en stor palette af glimrende software, der skaber bro til Samsungs mobilunivers. Log på med din Samsung-konto, og du kan få direkte adgang til de billeder, du har taget på din Galaxy-mobil samt noter og meget andet.

Høj sikkerhed

For at skærpe sikkerheden, når man arbejder mobilt, opfylder Galaxy Book2 Pro (som den første forbruger-pc) Microsofts krav til Secured Core, som skulle give et forbedret beskyttelsesniveau i Windows 11, og den har integreret hardware og software til at skærpe beskyttelsen mod potentielle cyberangreb.

Prisen er pænt over de 10.000 kroner. Men med stor skærm, lækkert letvægtsdesign og nyeste hardware, herunder 5G og dugfriske Intel-chips, er der så heller ikke rigtig noget at komme efter.

Galaxy Book2 Pro er noget nær den ideelle maskine til mobilt arbejde. Og måske kan du finde den til en god pris i forbindelse med Black Friday.