Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Apple MacBook Air M1 (2020): Den gamle Mac er godt med

En slank og lækker laptop tæt pakket med tidens nyeste og hurtigste teknologi. Den "gamle" MacBook Air kan stadigvæk.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

MacBooks har høj genbrugsværdi. Er der god grund til det? Det undersøger vi i denne test af MacBook Air fra 2020. Den kan endda stadig købes som ny og ubrugt.

Her tester vi en model med 8 GB ram, hvor alderstegnene kun viser sig svagt. Med Thunderbolt 3 og Bluetooth 5.0 får du ikke de nyeste af de nye forbindelser, men reelt er det nok få brugere, der vil lægge mærke til det.

Designet er klassisk Mac, og kvalitetsfornemmelsen i det stilrene almuminiumsdesign er gennemført.

Med en vægt på knap 3 kilo er der dog ikke meget ”Air” over maskinen. Den er blandt de tunge på markedet.

Bærbar med det hele

Retina-skærmen står flot og farvestærkt, som vi forventer af en Mac, og der er også godt hul igennem på maskinens stereohøjttallere.

Med to år på bagen, burde man forvente en maskine, der slæber sig af sted på krykker. Men det er langt fra tilfældet. Det vidner om styrken i Apples egenproducerede M-processorer, at denne MacBook Air ikke er voldsomt bagefter testrivalerne i ydelse.

På cpu-siden er M1-chippen ikke på niveau med de nye Core i7, men forskellen er lille. På grafikkræfter præsterer M1 på niveau med markedets prissammenlignelige konkurrenter, og i stortesten i AOD nr. 14/2022 blev den kåret som testens bedste køb.

Samlet vurdering: 5/6