Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Creative Sound Blaster X1: Få bedre lyd fra din bærbare pc

Hører du musik fra din bærbare computer? Så læs her, hvordan du for en plovmand kan løfte lydgengivelsen markant. Sound Blaster X1 er en god investering.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har sagt det før, og siger det gerne igen: Du bør ofre lige så mange penge på dit lydkort og din digitalkonverter som på dine hovedtelefoner – især hvis du bruger en bærbar som musikmaskine. Det er sjældent, der er brugt særlig mange ressourcer på lydudgangen i laptops, så en ekstern løsning kan gøre underværker.

Den nye Sound Blaster X1 USB DAC og hovedtelefonforstærker fylder ikke meget, og tilkoblingen sker nemt via en ledig USB-port. Enheden er bygget op omkring en AKM4377 32-bit DAC og Ti/Burr-Brown INA1620 dobbelt lydforstærker, som yder 115dB SNR og -105dB THD.

Lydgengivelse med overskud

En større stramhed og mere overskud i lyden var straks at bemærke, da vi satte den i vores laptop. Med Super X-Fi Headphone Holografi er det muligt via digitalt trylleri at skabe et overbevisende 3D-lydbillede. Der er desuden adgang til Sound Blaster Acoustic Engine, hvor hele Creatives pakke af lydbehandlingsteknologier ligger klar til at forbedre oplevelsen.

Til en pris på lidt over 500 kroner er Sound Blaster X1 en suveræn investering i lydkvaliteten fra din pc.

Samlet vurdering 5/6