Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

4 praktiske og gratis programmer til din computer

Her er fire praktiske programmer udvalgt af redaktionen på AOD. Få styr på eksekverbare filer, billeders udseende, DLL-filer og oversættelser.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.


1 PeStudio
Lup på eksekverbare filer

Selv om dette program bestemt ikke sigter mod et bredere publikum, er vi ret begejstrede. Det er nemlig til stor glæde for eksperter, som skal vurdere, om eksekverbare filer indeholder skadelige elementer eller ej. Som bekendt er der i øjeblikket mere fokus på sikkerhed end nogensinde.

Programmet er tænkt som første etape i søgningen efter potentielle trusler, der kan være indlejrede i ellers tilforladeligt udseende filer. Det kan på flere måder sandsynliggøre, hvor stor risikoen er for, at det er tilfældet. Her anvendes blandt andet en risikovurdering på otte trin.

Find PeStudio her.


2 Picture Windows Pro
Featurerig billedbehandling

Avanceret billedbehandling behøver ikke koste en formue. Tag Picture Windows Pro. Det er et program, du ganske gratis kan anvende til private eller kommercielle formål. Det er ret avanceret, idet brugeren får adgang til mange muligheder for billedmanipulation, ligesom der kan føjes en række effekter til dine billeder. Som om det ikke skulle være nok, understøtter programmet en farvedybde på16-bit for sort/hvide billeder og 48-bit for farvebilleder. Brugen af flere skærme i arbejdsøjemed er også understøttet.

Endelig er der mulighed for at oprette scriptfiler til at automatisere arbejdsgange, der ofte anvendes i forbindelse med billedbehandlingen. Picture Windows Pros menuer minder meget om andre programmer i genren. Symbolerne i menuerne ser måske ikke så polerede ud som i tilsvarende kommercielle produkter, men det vænner man sig til. Et ganske godt alternativ, som er værd at prøve af.

Find Picture Windows Pro her.


3 All Dlls Dependencies
Opklar problemer med DLL-filer

Med dette værktøj til Windows kan du foretage en statisk analyse af forskellige modulers afhængighed af bestemte filer. Det kan være en hjælp i de situationer, hvor du får at vide, at et program eller en funktion ikke kan starte, da der mangler en DLL-fil.

Med programmet får du bedre forståelse for, om noget ikke er, som det skal være. Du vil blive spurgt om donation, men det er ikke nødvendigt for installation.

Find All Dlls Dependencies her.


4 Deepl Translator
Neutral Multitranslatør

DeepL Translator er en multi-platformsoversætter, som kan anvendes online, hentes til iOS- og Android-enheder samt benyttes på Windows- og MacOS-computere. Producenten hævder at være bedre end konkurrenterne. Det kan man jo efterprøve. Om oversættelser fungerer lige godt mellem alle de 28 sprog, som programmet rummer, vides ikke. Så mange sprog kan vi ikke. Men ud fra vores sprogkendskaber, ser det slet ikke tosset ud, viser vores afprøvning.

Du kan skrive eller klippe og klistre tekst. Du kan også få oversat Word-, Powerpoint- og PDF-filer. I de fleste tilfælde kan man også høre udtalen af ordene. Der er en begrænsning på 5000 tegn i den gratis udgave.

Find Deepl Translator her.