Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon skal sponsorere Jonas Vingegaard / Nets ramt af kortvarigt nedbrud / Hjemmearbejde truer it-sikkerheden

Amazon skal sponsorere Jumbo-Visma-cykelholdet. Nets ramt af nedbrud søndag. Hjemmearbejde truer it-sikkerheden. Mjølner fylder 35 år.

Godmorgen og velkommen til en ny måned, en ny uge og en ny morgenbriefing fra Computerworld.

I dag og resten af ugen er det Thomas Møgelbjerg, der sammensætter morgennyhederne til jer.

God læselyst.

Amazon skal sponsorere Jonas Vingegaard

Når Jonas Vingegaard og resten af Jumbo-Visma-holdet til næste år trækker i deres tætsiddende cykeltøj, vil der formentligt fremgå et Amazon-logo et sted på cykeldragten.

Ifølge mediet Cyclingnews bliver Amazon nemlig sponsor af Jumbo-Visma fra næste sæson, hvor tech-giganten angiveligt skulle være klar til at smide over 100 millioner kroner.

Yderligere detaljer om sponsoraftalen er sparsomme, men det fremgår, at Amazon formentligt bliver en mindre sponsor snarere end titelsponsor.

Nets ramt af kortvarigt nedbrud

Forsøgte du i går, søndag, at købe varer på internettet uden held, skyldtes det højst sandsynligt et it-nedbrud hos Nets.

Den danske betalings- og kortudbyder oplevede nemlig tekniske problemer med netbetalinger grundet en licens, der var udløbet, som skulle opdateres.

Det skriver DR.

I går eftermiddag var driften hos Nets igen oppe at køre.

Det var udelukkende sikkerhedgodkendelsen 3D Secure, der var problemer med. Det var stadig muligt at betale med både MitID og MobilePay.

Hjemmearbejde truer it-sikkerheden

Manglende opdateringer, dårlig endpoint-beskyttelse og upræcise data. Det er nogle af de it-udfordringer, virksomheder oplever, når store dele af medarbejderne arbejder fra andre steder end kontoret.

Det viser en ny undersøgelse fra printergiganten HP. Ifølge undersøgelsen oplever 75 procent af virksomheder med en hybrid arbejdsmodel IT-udfordringer, som følge af at flere arbejder væk fra kontorene.

De største udfordringer i forhold til endpoint-administration omfatter datasikkerhed (60 procent), opdatering af software på fjernenheder (55 procent) og forbedring af nøjagtigheden i aktiveringsdatabaser (55 procent).

Derudover finder undersøgelsen at kun 42 procent af virksomhederne udfører firmwareopdateringer årligt.

Læs hele undersøgelsen her: Mastering Endpoint Security In a Hybrid World

Mjølner fylder 35 år

1. oktober 1988 blev Mjølner Informatics stiftet af ni dataloger i Aarhus.

Og efter 35 år kører software- og designhuset stadig med fulde drøn.

- Vi er stolte af, hvor vi kommer fra. Selvom meget er sket siden 1988, så bygger vi stadig på værdier som nysgerrighed, høj faglighed, ansvarlighed - og ikke mindst muligheden for at fejle og lære af ens fejl, fortæller Brian Gottorp Jeppesen, CEO hos Mjølner.

Det er i øvrigt kun få måneder siden, at Brian Gottorp Jeppesen selv kunne fejre 20-års jubilæum hos Mjølner.