Artikel top billede

Endnu et storspil på vej som serie

Næste år vil Fallout fra Amazon Prime Video prøve at gøre Last of Us efter og levere en spilbaseret serieoplevelse, der faktisk fungerer – og her er stærke kræfter i front på producerholdet.

Gennem tiden har der sædvanligvis været gode grunde til at lede videre, hvis man faldt over film og serier baseret på computerspil. For langt det meste har vitterlig været noget bras.

Men med den fremragende The Last of Us er der måske ved at komme hul på bylden – lidt som da særligt Lord of the Rings sparkede dørene ind for den ellers noget forsømte fantasy-genre – og nu er der flere spilbaserede produktioner på vej, der på flere måder regner lovende.

En af de første store titler, som prøver at gøre første sæson af The Last of Us kunsten efter, er Fallout.

Serien får angiveligt premiere på Amazon Prime Video midt i april 2024 og er baseret på Bethesdas serie af postapokalyptiske skydespil.

Kendere af spillene vil vide, at her er virkelig mange gode historier, myter og fortællinger at høste af i Fallout-universet, hilket formentlig også er en stærkt medvirkende årsag til at spilserien har vist sig ekstremt levedygtig og langtidsholdbar.

Samtidig er her stærke kræfter på produktionen, der har makkerparret Lisa Joy og Jonathan Nolan i front.

De er bl.a. kendt for deres samarbejde om serien Westworld, der – selv om den var usædvanligt flot og fantasifuld – i senere sæsoner også blev noget forvirrende for ikke at sige svært rodet.

Forhåbentlig bliver Fallout lidt mere stringent og sammenhængende.

På skuespillerlisten finder man bl.a. Walton Goggins, Ella Purnell og Kyle MacLachlan. Man kan tage et kig på første trailer her, og om end den absolut intet siger om seriens handling, så ser det herligt dystert ud.