Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Elgiganten PR-foto: © 2019 Jens Panduro / PANDURO JENS)

Kinesisk teknologigigant forsøger at overtage Elgiganten: Budkrig i gang

En budkrig om at købe Elgiganten er lige nu i gang, og Nordens største sælger af forbrugerelektronik kan meget vel være på vej til at få en kinesisk ejer.

Elgiganten er kendt for sine tilbud på alt lige fra tv , telefoner og vaskemaskiner, men nu er Nordens største sælger af forbrugerelektronik selv blevet offer for et tilbud, der er svært at sige nej til.

For en decideret budkrig om at købe den britiske varehuskæde Currys plc, som blandt andet ejer Elgiganten, er i weekenden brudt ud.

På den ene side står den kinesiske teknologigigant JD.com, mens det amerikanske investeringsselskab Elliott Investment Management står på den anden.

Elgigantens britiske ejer har i weekenden afvist et tilbud fra Elliott Investment Management, der tilbød at købe Currys plc for 62,90 pence per aktie – hvilket svarer til 32 procent over den værdi, Currys plc-aktien havde i fredags.

Men det fornemme tilbud afviste Currys blank med den begrundelse, at det “markant undervurderer værdien og fremtidsudsigterne” for selskabet. Det skriver Børsen.

Og i dag har kinesiske JD.com så meldt sig på banen og bekræftet, at de lige nu er i opkøbsforhandlinger om at købe Elgigant-ejeren.

Hvorvidt JD.com har givet et decideret tilbud er endnu uvist, men investorerne er enormt glade for, at der nu er kamp om, hvem der kommer til at eje Currys og dermed Elgiganten.

Currys plc-aktien stiger i skrivende stund med hele 35,3 procent på den britiske børs.
Forhandlingerne blev søndag offentliggjort af den britiske avis The Telegraph.