Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tesla fyrer igen: Software og service-teams får kniven / Nyt hacker-trick: Udgiver sig for journalister / Svensk Microsoft-aftale tegnet: Flere millioner tons CO2 skal fjernes fra luften

Morgen-briefing: Tesla fyrer igen: Software og service-teams får kniven / Nyt hacker-trick: Udgiver sig for journalister / Svensk Microsoft-aftale tegnet: Flere millioner tons CO2 skal fjernes fra luften

Velkommen til den tidlige nyheds-briefing fra Computerworld tirsdag 7. maj.

Morgenens overblik hvor vi ser på Teslas seneste fyringsrunder, nye hacker-værktøjer og Microsofts grønne satsning i Sverige er sammensat af din vært, Niels de Boissezon.

Tesla fyrer igen: Software og service-teams får kniven

Den amerikanske bilproducent og teknologivirksomhed Tesla fortsætter med at skære ind i sin stab efter at selskabet i april varslede en fyringsrunde, hvor over 10 procent af medarbejderne skulle afskediges.

Nu lyder det ifølge branche-mediet Electrek, at en fyringsrunde er i sat i værk hos selskabet, som denne gang rammer særligt Teslas software- og service-enheder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tesla meddeler, at man alene i USA vil fyre 6.700 ansatte. Fyringerne kommer ovenpå et skuffende regnskab fra virksomheden, hvor omsætningen er faldet med ni procent.

Nyt hacker-trick: Udgiver sig for journalister

Den iransk-støttede hacker-gruppering APT42 benytter sig af et nyt trick for at tvinge sig adgang til sikrede data og systemer i Europa og Mellemøsten.

Angrebene består i såkaldt ’social engineering’, hvor spionage foregår ved blandt andet at udgive sig for at være journalister, som anvender ondartede mails og links til at kreere bagdøre ind til organisationers netværk og cloud-miljøer, skriver sikkerhedsmediet Bleeping Computer.

I angrebene har hackerne skabt online personaer for de falske journalister og udgivet sig for at være tilknyttet medier som The Washington Post, The Economist og The Jerusalem Post.

Efter at have vundet et måls tillid bestod angrebet i at sende et inficeret link til phishing-tjenester, som efterligner kendte platforme fra Google, Microsoft eller dedikerede tjenester relevant for ofrets arbejdsområde.

Det første af den slags angreb fra organisationen er blevet dokumenteret af sikkerhedstjenesten Mandiant i september 2022 og siden er det blevet til over 30 operationer fordelt på 14 lande, lyder det.

Svensk Microsoft-aftale tegnet: Flere millioner tons CO2 skal fjernes fra luften

Tech-giganten Microsoft går sammen med den svenske energi-virksomhed Stockholm Exergi ind i en aftale, som skal fjerne 3,3 millioner tons CO2 ud af atmosfæren permanent.

Kontrakten er Microsofts største af sin art, lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Teknologien bag opfangelsen af kuldioxiden bliver udvinding af bio-energi fra carbon capture og lagring, (BECCS), som skal foregå i Värten ud for Stockholm.

”Vi er utroligt stolte over at kunne annoncere denne aftale om fjernelse af CO2 med Stockholm Exergi fra deres banebrydende Värtan BECCS-projekt. At udnytte eksisterende biomassefyrværker er et afgørende første skridt mod at opbygge kapacitet til fjernelse af CO2 på verdensplan,” lyder det fra Brian Marrs, Microsoft Senior Director for 'Energy & Carbon Removal'.

Ny vejledning om co-badgede kort i betalingsapps

Konkurrence og forbrugerstyrelsen er klar men en ny vejledning, der præciserer virksomhedernes forpligtelser og begrænsninger i forhold til forretningers og kortholders frie valg af co-badgede betalingskort.

Forretninger kan nu selv vælge hvilket betalingsmiddel der skal prioriteres, når der handles hos dem med kombinerede betalingskort såsom Visa/Dankort og Mastercard/Dankort. Forbrugeren får her samtidig mulighed for selv at styre valget ved købsøjeblikket.

Her præciserer styrelsen at tekniske og juridiske vilkår skal være i overensstemmelse interbankgebyrforordningen (IFR). De nye krav træder i kraft i 2024 og 2025 hos henholdsvis Nets og Visa.

Vejledningen er specificeret på styrelsens hjemmeside og kan findes her.