Dansk it-studerende hjælper analfabeter i Indien

SPECIALESKRIVERNE: Efter et halvt års praktik i Indien fandt Malene Rasmussen frem til et åbenbart globalt gældende mantra. Et vellykket resultat afhænger lige så meget af en vellykket implementering.

Forfatter:
Malene Rasmussen, 28 år, studerer e-business på IT-Universitet og har en BA fra RUC i samfunds- og virksomhedsstudier.

Skriver speciale om:
Computer Based Functional Literacy Programme – et softwareprogram til analfabeter udviklet af den indiske virksomhed Tata Consultancy Services.

Med andre ord:
– Jeg fik mulighed for at få et praktikophold hos den indiske virksomhed, Tata Consultancy Services, som står bag udviklingen af et program, der lærer analfabeter at læse. Med udgangspunkt i det projekt har jeg kigget nærmere på metoden, og hvordan strategien samt implementeringen skal foregå for at få et vellykket resultat. På den måde vil programmet kunne bruges i hele verden.


Specialeskriverne
Computerworld taler hver uge med studerende på de højere it-uddannelser om indhold og brug af deres specialer. Malene Rasmussen skriver om "Computer Based Functional Literacy Programme".
Se flere specialer

Hvordan fungerer programmet?
– Det er et stand alone-program, der kombinerer animeret grafik med lyd og fokuserer på at lære hele ord frem for alfabetet. Analfabeterne får derved mulighed for at tilegne sig 300 – 700 ord på kun 40 timer. I modsætning til traditionelle læringsmetoder, hvor man starter med at lære alfabetet, hvilket gennemsnitligt tager 200 timer. På den måde bliver analfabeterne i stand til at læse lokalaviser og få mulighed for at deltage aktivt i deres lokale samfund.

Hvordan fik du ideen?
– Jeg har tidligere opholdt mig i Indien i flere omgange, og gennem en Tata Consultancy Services business agent, Ragnar Norddahl, blev jeg introduceret for projektet og virksomheden.

Hvad er konklusionen i dit speciale?
– Det vigtigste, jeg har indset, er, at lige meget hvor godt et sådant program er, nytter det ikke noget, hvis ikke det kan formidles og implementeres på den rigtige måde. Strategien bag implementeringen er ikke optimal, hvilket delvis hænger sammen med, at Tata Consultancy er en privat virksomhed, og samarbejdet med regeringen ikke har været optimalt hele vejen igennem.

Hvad er dine planer når du har afleveret?
– Jeg håber meget at kunne fordybe mig videre i emnet og få lov til at skrive en ph.d. Pt er jeg ved at undersøge, om der er mulighed for det.

Malene Rasmussen afleverer sit speciale 1. marts.

HVAD ER DIT SPECIALE?

Har du skrevet et speciale, er du i gang med et, eller kender du nogen, der skriver på et interessant speciale på en af it-uddannelserne, hører vi meget gerne fra dig. Ring eller skriv til Tine Havkrog Jensen på 77 300 363 eller t.jensen@cw.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, Aarhus – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

03. juni 2025 | Læs mere