Topsil nedjusterer efter silicium-problemer

Kilden er ved at tørre ud for den danske halvleder-producent Topsil, der ikke kan få leveret ordentligt silicium længere. Selskabet forventer et underskud på 11 millioner kroner for 2005.

Den danske halvleder-producent Topsil kan ikke være sikker på at have silicium nok til den fremtidige produktion og benytter nu den kritiske situation til at nedjustere forventningerne til årsresultatet for 2005.

Situationen er så kritisk, at det på sigt kan true Topsils produktion.

Ret beset har det børsnoterede selskab silicium nok til udgangen af 2006. Derefter er det et åbent spørgsmål, hvor selskabets vigtigste råmateriale skal komme fra.

Kritisk situation

Administrerende direktør Keld Lindegaard Andersen tøver ikke med at kalde situationen for kritisk.

Topsil er nemlig stærkt afhængig af silicium, hvoraf der kun findes en begrænset mængde på verdensmarkedet, ligesom der kun findes et meget begrænset antal producenter.

- Vi har endnu ikke kunnet lukke en leverandøraftale og har heller ikke en på vej. Så vi er nødt til at forsøge at købe materiale fra forskellige leverandører, siger han.

Disse nye leverancer er af en dårligere kvalitet end hidtil, meddeler Topsil, der nu vil forsøge at omstille produktionen til de dårligere silicium-wafers.

Skal bruge 60 ton årligt

Topsil har brug for omkring 60 ton silicium om året - og gerne mere. Der er nemlig altid plads på lageret til det chip-materiale, som ikke bliver brugt i første omgang.

- Vi køber simpelthen så meget, som vi kan, siger Keld Lindegaard Andersen.

Problemerne opstod i sommeren 2005, hvor Topsils hidtidige silicium-leverandør AsiMI opsagde alle kontrakter med Topsil på grund af et ejerskifte.

Trods flere forsøg er det nu kikset at få en fast aftale på plads.

Topsil benytter sig af anledningen til at nedjustere forventningerne til 2005-regnskabet, der er på trapperne, med 4,7 millioner kroner til et underskud på 4,5 millioner kroner.

Underskud på 11 mio. kr.

Topsil har tidligere meddelt, at silicium-problemerne ikke ville påvirke 2005-regnskabet.

Selskabets revisorer har imidlertid været af en anden opfattelse. De har anbefalet, at selskabet udgiftsfører sine udviklingsprojekter med de 4,7 millioner kroner, ligesom Topsil nedskriver et skatteaktiv.

Samlet betyder det, at Topsil forventer et underskud på 11,1 millioner for regnskabsåret 2005.

Topsil forventer, at underskuddet er en engangs-foreseelse og regner ikke med at tabe penge i regnskabsåret 2006 - blandt andet fordi den nuværende lagerbeholdning vil blive rationaliseret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere