Artikel top billede

Administrerende direktør Kim Wiencken kalder forsøget på at outsource udvikling til Ukraine for "et dyrt eventyr". Foto: Torben Klint

PremiTech trækker opgaver fra Ukraine til Danmark

Tema: PremiTech har trukket udviklingsafdelingen i Ukraine hjem. Afstanden duer ikke, når man arbejder tæt sammen med kunderne, lyder det fra administrerende direktør Kim Wiencken.

I et enkelt år havde softwarevirksomheden PremiTech outsourcet udvikling til 10 medarbejdere i Ukraine.

Det blev et "dyrt eventyr", erkender Kim Wiencken, midlertidig administrerende direktør i PremiTech.

"I bund og grund var det dygtige udviklere, vi havde outsourcet til. Men vores innovationshastighed faldt hurtigt, og kvaliteten af innovationen blev dårligere," siger Kim Wiencken.

PremiTech arbejder tæt sammen med kunder og laver flere prototyper undervejs. Derfor fungerer det simpelthen ikke, når udviklerne befandt sig langt væk.

"Vi har en meget tæt dialog med vores kunder. Det kræver, at man sidder fysisk sammen," siger Kim Wiencken.

"Vi har alle vores udviklere i et stort fysisk rum. Der er en, der ved lige noget om ens problemstilling, hvis der dukker et spørgsmål op. Og en anden kan lige bryde ind og fortælle, at vi skal være opmærksom på det og det i java."

Mere kode, færre resultater

Det var det udviklingsmiljø, der blev hæmmet af, at mellem 10 og 12 medarbejdere befandt sig et helt andet sted.

Faktisk kunne PremiTech decideret måle, at der blev skrevet dobbelt så meget kode, før udviklerne fandt en egnet løsning end før outsourcingen.

Det problem bliver ekstra alvorlig nu, hvor PremiTech vil hoste sit kerneprodukt, Performance Guard.

Der skal handles hurtigt, hvis for eksempel noget går galt, når den hostede løsning bliver opdaterede med nye funktioner. Der bliver snakken hen over skrivebordene helt central.

Udover innovationshastigheden var det et problem at få ukrainerne til at føle det samme for softwaren, som de danske medarbejdere.

"De overtager noget kode, som andre mennesker har lavet og skal videreudvikle på det. Hvordan skaber man en ejerskabsfornemmelse for det?" spørger kim Wiencken.

Har ikke afskrevet outsourcing

Trods modgangen mener PremiTech ikke, at man skal afskrive outsourcing. PremiTech har derfor stadig ukrainere ansat til at teste softwaren.

Virksomheden kan også sagtens forestille sig, at softwareudvikling fungerer bedre, hvis man har helt klare krav til, hvordan software skal udvikles fra begyndelsen – og dermed ikke er afhængig af at få innovationen til at fungere undervejs.

Kim Wiencken anbefaler, at man inviterer udenlandske medarbejdere til Danmark eller placerer danske medarbejdere i outsourcingslandet, hvis man alligevel vil outsource videreudvikling af software.

"Alle skal lære at kende produktet og de andre mennesker bag," konstaterer han.

De 10-12 ukrainere er blevet erstattet med tre nye medarbejdere i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere