Artikel top billede

Microsoft i røg og damp. Sådan ser det ud, når en partnerkonference skydes i gang

Microsoft: Sælg, sælg, sælg

Reportage: Ikke mere snak. Nu skal der sælges, lyder beskeden fra Microsoft, der balancerer på en knivsæg i en af nyere tids største omstillings-processer og som samtidig mangler folk - mange folk.

Denver, Colorado: Efter et år med stålsat fokus på udvikling og lancering af flere nye produkter end nogensinde før i Microsofts historie, er det nye budskab fra Microsofts ledelse til selskabets mange partnere klart og skåret ud i pap.

Sælg, sælg, sælg.

Sådan lyder budskabet i hvert fald til de op mod 10.000 Microsoft-partnere fra hele verden, der i disse dage hver bruger 30.000 kroner på at deltage i Microsofts globale partner-konference i Denver, Colorado, i det centrale USA.

Under stor hurlumhej, blinkende spotlights og dundrende musik i en af konference-centrets monumentale haller bedyrede driftsdirektør, COO, Kevin Turner, at der nu skal sættes skub i salget.

"Sidste år var et i innovationens tegn, hvor Microsoft lancerede flere produkter end nogensinde før i Microsofts historie. Blandt dem var de monumentale "big dog"-lanceringer som Vista, Office 2007 og Exchange Server. Det har været stort. Nu er tiden kommet, hvor vi skal til at tjene penge på det," sagde han.

Samtidig understregede han, at Microsoft – og selskabets forhandler-net af partnere - skal konkurrere med rivaler som Red Hat, Google, Novell, Apple og Salesforce.com "for at vinde, men gøre det på en ordentlig og ærlig måde."

Mangler kvalificerede folk

Microsoft har massive vækstforventninger – ikke mindst fordi selskabet er på vej med et overordentligt godt resultat for de første tre kvartaler af dets regnskabsår.

Faktisk går det så godt, at selskabet har svært ved at få sluset nok certificerede partnere gennem systemet.

Det betyder reelt, at manglende folk i dag er en af de væsentligste barrierer for at lande de ønskede vækst-rater, fordi der ikke er folk nok til at varetage support-funktioner, salg, implementering og flere andre special-opgaver inden for Microsofts produkt-palette.

"Vi har et stort hul, når det handler om kompetencer, selv om vi sidste år udstedte 115.000 certificeringer. Væksten er så stor, at vi har brug for mange flere, og vi har slet ikke nok," siger Microsofts øverste partner-chef, Allison Watson, til Computerworld.

Samme melding kommer fra Klaus Holse Andersen, der står i spidsen for Dynamics.

"Vi bruger mange kræfter på at få salgskanalen til at følge med. Væksten er så kraftig, at det faktisk er et problem," siger han.

Situationen bliver ikke meget bedre af, at Microsoft fortsat vil opretholde et meget højt tempo inden for lanceringer af nye produkter.

Eksempelvis sender selskabet 27. februar 2008 hele tre nye stor-produkter på gaden i det, som Kevin Turner kalder "den største samtidige lancering i Microsofts historie."

Det drejer sig om Windows Server 2008, Visual Studio 2008 og SQL Server 2008, der altså alle bliver lanceret på samme dag.

Med den model følger Microsoft den seneste lancering af den meget populære SQL Server, der blev lanceret i oktober 2005 på samme dag, som seneste udgave af Visual Studio.

For Windows Server er det på høje tide, at en ny version kommer på gaden. Seneste udgave er Windows Server 2003. Den lange opdateringscyklus skyldes primært de forsinkelser, der har plaget Microsofts Longhorn-projekt.

Online er hed som en bageovn

For Microsoft er disse år præget af en fundamental omstilling. Kodeordene hedder for selskabet – i dets egen formulering - "software + service," der er tæt forbundet med Microsofts Live-onlinestrategi.

"Software + service" handler nemlig om at flytte de såkaldte on-premises applikationer ud på nettet. Eksempler er Windows Live, Xbox Live, MSN, det nye dansk-udviklede Live CRM samt Office Live, som Microsoft tror vil blive en af selskabets fire største produkter om tre til fire år.

Online-strategien bygger i høj grad på mash-ups, hvor de forskellige produkter smelter sammen på kryds og tværs, data flyttes med rundt fra applikation til applikation, og brugeren kan slipper for selv at flytte rundt på data.

Kevin Turner tror dog ikke, at alle Microsofts produkter vil blive successer i net-baserede versioner.

"Men vores kunder vil have valget, og derfor skal de have valget. Det er en meget stor omstilling. Men vores forretning ændrer sig, og vi er nødt til at komme igennem det," lød det fra Kevin Turner.

Næste kapitel

Samme melding kom fra koncernchef Steve Ballmer.

"Software + services er næste kapitel for Microsoft. Vi skal sammenbygge de bedste elementer fra vores desktop-, erhvervs-, web- og apparat-løsninger på nye måder og uden begrænsninger. Det er det, som vores næste innovationsbølge handler om," sagde han.

Et eksempel er det nye dansk-udviklede Live CRM, der er en net-baseret udgave af Dynamics, som Microsoft i første omgang har på vej ud på det amerikanske marked.

Med løsningen får man samme produkt, uanset om det bliver hostet hos Microsoft, hos en Microsoft-partner eller om man kører det selv.

Prisen begynder ved 44 dollar per bruger per måned. Det svarer til omkring 240 kroner for at lade Microsoft køre løsningen i en standard-pakke.

Trods slagtilbuddet frygter Dynamics-chef Klaus Holse Andersen ikke ulmen blandt forhandlerne, fordi Microsoft på denne måde reelt går ind og handler direkte med kunderne selv.

"Der er rigeligt med kunder til, at det ikke er noget problem. For eksempel kan man levende forestille sig, at partnerne vælger helt andre forretnings-modeller end vores med en fast pris per bruger per måned," siger han.

Ideen er, at små virksomheder uden en it-afdeling gerne vil lade Microsoft køre systemet, mens virksomheder med en it-afdeling foretrækker selv at have systemet og mellemstore firmaer foretrækker en mellemløsning, hvor en ekstern host – som er Microsoft-partner – kører specialtilrettede versioner, der er sammenkoblet med andre hostede applikationer som for eksempel Dynamics NAV, Warehouse og lignende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere