Artikel top billede

Regeringen overvejer ny model for licens

Den danske regering overvejer at vende licensmodellen om, så man fremover skal framelde sig licensen, hvis man ikke ejer et licenspligtigt apparat.

En ny licensmodel kan være på vej i Danmark.

I hvert fald har regeringen på et ministermøde i dag drøftet muligheden for en ændring af den danske medielicens, der trådte i kraft fra årsskiftet sidste år.

Det skriver netavisen 180grader.dk.

Med den nuværende ordning skal danskerne tilmelde sig licens, når de køber et apparat, der kan modtage DR's programmer via tv, radio eller nettet.

Frameldingsordning

Den nye ordning vil vende den licensmodel på hovedet, så man skal framelde sig licens i stedet, hvis man ikke ejer et apparat, der kan afspille DR's udsendelser.

Den nye frameldingsordning betyder med andre ord, at alle husstande som udgangspunkt skal betale medielicens, med mindre de aktivt henvender sig til licenskontoret og meddeler, at de ikke har licenspligtige apparater i hjemmet.

En ordning som regeringen ellers hidtil har været imod, men som flere gange er blevet foreslået af oppositionen til venstre for midten.

I Kulturministeriet ønsker man hverken at be- eller afkræfte oplysningen.

"Vi kommenterer ikke fra interne regeringsdrøftelser," siger ministeriets pressechef, Martin Østergaard-Nielsen til 180grader.dk.

Ekstra indsats over for sortseere

Som Computerworld tidligere har skrevet har DR's hidtige midler til at forhindre sortseere betydet, at public service-kanalen går glip af indtægter for godt en kvart milliard kroner.

Det er da således heller ikke første gang, at regeringen har været på udkig efter måder, hvorpå Danmarks Radio kan skaffe sig flere licensmidler gennem en mere effektiv opkrævning hos danskerne.

Efter et møde før vinterferien med de partier, som er med i regeringens medieforlig, udtalte Brian Mikkelsen således til 180grader.dk:

"Vi havde en god og konstruktiv drøftelse i medieforligskredsen om DR's situation og blev enige om at prøve at gøre en ekstra indsats for at få flere sortseere til at betale licens.

Derfor besluttede vi at fremrykke den midtvejsevaulering af licenssystemet, som ifølge den gældende medieaftale mellem partierne skal gennemføres primo 2009. I denne evaluering undersøges forskellige midler til at få flere sortseere til at betale licens."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere