Artikel top billede

Ifølge ny rapport fra Forresters vil firmaer tilbyde værktøjer, som kan benyttes til at skabe sin egen 'mashup' applikation uden videre programmeringserfaring.

Forrester rapport: 'mashup' marked i udvikling

En ny rapport fra analyse-firmaet Forrester, forudser en stor stigning på 'mashup' markedet.

Computerworld News Service: Der er endnu ikke tale om et vidundermiddel, der vil samle alle data, en virksomhed råder over. Men Forresters rapport indikerer, at det vil være en stor hjælp for både virksomheder og medarbejdere at kunne 'mixe og matche' information.

Ifølge Forresters rapport vil firmaer tilbyde værktøjer, som kan benyttes til at skabe sin egen 'mashup' applikation uden videre programmeringserfaring.
Rapporten bemærker også at 'mashup'-markedet vil ramme de tre milliarder i 2013, og at virksomheder med 'mashup'-platforme vil være klar til at snuppe en stor portion markedsandele.

hvad er det for noget?

"Mashup' er et forsøg på at løse et gammelt problem, som mange virksomheder kæmper med; at kombinere uforenelige datakilder. Vi syntes at 'mashup' er en unik løsning der gør det på en meget brugervenlig måde.

Begynder disse 'mashups' at ligne Business Intelligence (BI)? Ja, fordelene syntes i høj grad at ligne hinanden, og 'mashups' vil uden tvivl æde sig ind på markedet," siger Oliver Young som har skrevet rapporten.

Forrester definerede 'mashups' som; 'brugerdefinerede applikationer, der fusionerer forskellige uforenelige datakilder til noget nyt og unikt.'

I rapporten fremgår det at store virksomheder som for eksempel IBM, vil 'skræddersy' sin Smash mashup platform sådan at kunderne selv kan udvikle applikationer.

Andre firmaer på markedet inkluderer JackBe, Kapow Technologies, Microsoft, Serena Software, Strikelron og Xignite.

Overvåger brugbarheden

Young skelner imellem virksomheds-'mashups', og dem der befinder sig iblandt almindelige forbrugere. Han forklarer at forbruger-'mashups' typisk er udviklet af en person eller virksomhed og bare 'er der', tilgængelig for alle. Housingmaps.com for eksempel, kombinerer Google Maps med data over ejendomme til salg fra GraigList.

'Mashups' på virksomheds-markedet vil være bruger-generede, og brugerne vil hente information fra forskellige systemer og kombinere dem. De vil typisk køre dem fra en passende portal og vil højst sandsynlig repræsentere den pågældende 'mashup' med en 'widget'.

Selv om Young mener at det er brugerne, der vil skabe 'mashup'-applikationerne, påpeger han, at virksomhedernes it-afdelinger vil blive involveret i meget høj grad. Det vil være deres rolle at overvåge 'mashup'-værktøjets brugbarhed, og at eksisterende systemer er struktureret så der kan hentes information fra dem uden problemer.

"Brugerne kan selv ikke konfigurere de bagvedliggende mekanikker, det skal være et initiativ der kommer fra en virksomheds it-afdeling. Det er it-afdelingen der skal åbne op for datakilderne. Når det sker, og teknologien modner, vil vi se en stor ændring i 'hvem der kører toget'," siger Young.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere