Artikel top billede

Forsvaret kaster nye 100 millioner efter DeMars

Forsvarets milliard-projekt DeMars skal opgraderes til hyldevarer Folketingets finansudvalg har godkendt endnu en regning på projektet. Pris: 104 millioner kroner.

Det er sin sag at holde styr på udgifterne i Forsvaret, der med over 24.000 ansatte og mange forskellige opgaver har brug for et godt overblik over økonomien. Det overblik skulle blive bedre når Forsvarets ERP-system DeMars opgraderes i det kommende år.

Det kommer til at koste Forsvaret den nette sum af 104 millioner kroner.

Opgraderingen er for nylig blevet godkendt i Folketingets finansudvalg, som følger alle større offentlige it-projekter.

DeMars-projektet, som har kostet Forsvaret 1,15 milliarder kroner, var færdigimplementeret tilbage i 2004.

Projektet, som blandt andet er blevet kritiseret for den høje pris, som skred med omkring 160 millioner kroner, afløste mere end 80 forskellige systemer, og Rigsrevisionen har efter implementeringen blåstemplet indkøbet af DeMars.

En tur til tandlægen

"DeMars har været ligesom at gå til tandlægen. Det var dyrt, det gjorde ondt, men det var nødvendigt," siger Jesper Britze, der er chef for Forsvaret IKT og procesafdeling.

Han forklarer, at selv om de 104 millioner kroner lyder af meget, er opgraderingen fornuftig investering. Også fordi SAP snart stopper med at vedligeholde den platform som DeMars kører på.

"Det er et stort tal, men vores egne mandetimer indgår også i det," siger Jesper Britze og tilføjer, at en stor del af udgifterne går til at skifte specialudviklede dele ud med standardløsninger.

Da DeMars blev implementeret i det danske forsvar, var der tale om version 4.7 af SAP med mange specialudviklede systemdele. Nu bliver den opgraderet til 6.0. Og samtidg til en langt mere standardiseret løsning.

"Med ihærdig påvirkning har vi i samarbejde med tyskerne fået SAP til at lave en standardløsning til branchen," siger Jesper Britze, som fortæller, at DeMars bliver lettere at arbejde med i fremtiden.

"Vi får en væsentlig mere driftsikker platform. Det vil være lettere og billigere at opgradere de standardiserede dele i fremtiden," lyder det fra Jesper Britze.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere