Artikel top billede

Virtualiserings-ansvarlig hos Danfort Ivan Abrahamsen. Foto: Søren Holm/Chili. (Foto: SH Søren Holm)

Det lille firma: Danfort

Tilbage til hovedartiklen

It-udviklerne hos Danfort i Fredericia syntes det var træls, at de skulle kæmpe om de samme servere og computerkraft dagen lang.

Derfor besluttede det lille it-selskab, at det ville forsøge sig med et virtualiseret serverrum, så arbejdsressourcerne kunne fordeles mere jævnt.

Og det har Fredericia-folkene ikke fortrudt.

"Vi sparer monster-mange penge på at have optimeret de interne arbejdsprocesser, når vi nedlægger og opretter virtuelle servere. Indtil da havde vi bremset hinanden, men det sker ikke mere," siger system­udvikler Ivan Abrahamsen fra Danfort, som også fremhæver årlige strømbesparelser på omkring 25.000 kroner som et plus ved løsningen.

Selskabet overvejede i foråret blandt andet VMware og Microsoft-løsninger, men valgte at kaste en kvart million efter Citrix' relativt nye XenServer, fordi den kunne understøtte en båndbredde på 10 gigabit mellem selskabets shared storage og HP Proliant DL380 G5-kerneserveren.

"Vi har behov for en del datatrafik, og det har vi fået, skal jeg lige love for," understreger Ivan Abrahamsen.

Plug'n'play i serverrummet

Han har siden implementeringen i slutningen af juni været fuld af lovord over det virtualiserede serverrum.

"Det har været plug'n'play langt hen ad vejen, og det er ekstremt nemt at oprette nye virtuelle servere og allokere plads i systemet," smiler han.

Han påpeger dog, at anti-virussens konstante scanninger på de 20 virtuelle Windows-maskiner i starten tog op i mod 25 procent af den samlede cpu-kraft fra kerneserveren.

Derfor har Danfort besluttet at lave sine anti-virus-rutiner om, så det kun er indgående trafik og nye data på harddisken, der bliver scannet.

Han gør desuden opmærksom på, at implementeringen af grundstyresystemet måske kan volde visse virksomheder problemer, fordi det er Linux-baseret.

"Vi havde ingen problemer, fordi vi har en Linux-ekspert i huset. Men den problemstilling skal andre lige være opmærksomme på," pointerer Ivan Abrahamsen.

Danfort benytter udelukkende sine virtualiserede servere til sit udviklingsmiljø, som ikke er spejlet. Det skyldes en klausul i selskabets support-aftale med konsulentvirksomheden Casalogic, der sørger for, at serverne er oppe og køre igen inden for 24 timer.

"Udviklerne kan jo bare arbejde videre på deres egne computere, indtil de virtuelle servere er oppe og køre igen," fastslår Ivan Abrahamsen.

Han ville dog ikke turde satse hele butikken, hvis selskabet producerede varer og var afhængige af de virtuelle miljøer i produktionsleddet.
"Hvis det virtuelle system går ned, så er det jo lige pludselig rigtig mange servere, der er sat ud af spil," forklarer han.

Ingen flaskehalse

Men til Danforts behov passer løsningen rigtig godt - ikke mindst med hensyn til workload-balancing.
Selskabet har valgt at prioritere cpu-kraft til den virtuelle dokument-server i det ellers selvkørende kontrolpanel.

Og endnu har selskabet ikke oplevet flaskehalse med hensyn til de tidligere så irriterende ressource-problemer, hvor udviklerne snublede over hinanden.
"Når man kigger på det automatiserede kontrolpanel til serverne, så ser det helt vildt ubesværet ud. Det kører bare," fortæller Ivan Abrahamsen.

Tilbage til hovedartiklen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere