Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

"Vi har indgået et samarbejde med business-portalen epn.dk, der bringer vores artikler, og det samarbejde giver godt med trafik," siger Søren Queitsch, administrerende direktør, IDG Danmark. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Digitale medier fylder mere i IDG's regnskab

Computerworld Online repræsenterer sammen med IDG Danmarks andre digitale medier i dag 65 procent af selskabets annonceomsætning.

Annoncører over en bred kam sværger i dag til internettet som medie, og det ses også i regnskabet hos Computerworlds moderselskab, IDG Danmark.

"Computerworld Online udgør en væsentlig del af vores samlede omsætning, og hvis du kigger på IDG's samlede annonceomsætning, så udgør indtægterne fra de digitale medier nu mere end 65 procent," siger Søren Queitsch, administrerende direktør, IDG Danmark.

På trods af, at mediemarkedet for tiden er under hårdt pres, klarer papirudgaven af Computerworld sig indtjeningsmæssigt fornuftigt, mens Computerworld Online i højere grad mærker det aktuelle pres i markedet. Stillingsmediet Jobworld er ligesom forrige år en profitabel godbid i koncernen.

Betaling for rettigheder

Uddover Computerworld Online og avisen Computerworld omfatter IDG Danmarks forretningsområder PC World, Computerworld Events, Jobworld, IDG Direct, IDG Kurser og Eksperten.

I øvrigt er IDG's regnskab slet ikke let at gennemskue, fordi det danske selskab hvert år sender en pose penge til det amerikanske moderselskab som betaling for rettigheder og brug af brands. Og fordi IDG af konkurrencemæssige hensyn ikke offentliggør sin omsætning.

Bruttofortjenesten ligger på niveau med sidste år, og resultatet før skat skrives lige akkurat med sorte tal, mens bundlinjen endte på minus en halv million kroner.

Likvider gange 10

Et lyspunkt i IDG's regnskab er en markant forbedret likvid beholdning. Fra 39.000 kroner i 2007 til 3,3 millioner kroner i 2008.

"Vi har strammet op på likviditetsstyringen ved blandt andet at sikre, at kunderne betaler til tiden. Samtidig har vækstområderne i 2008 - herunder Jobworld og Konferencer forbedret timingen i vores indtjening," forklarer Henrik Vig, økonomidirektør, IDG Danmark.

Markedsudviklingen har i øvrigt fået flere af Computerworlds konkurrenter til at trække følehornene til sig.

"IDG bliver stadig stærkere især på B2B-delen af selskabet, og samtidig er flere af vores konkurrenter enten lukket, har droslet ned eller trukket sig tilbage. For eksempel har Ingeniørens Version2 lukket sin papiravis, og det virker som om, de har droslet ned på nettet. Printudgaven af ComON eksisterer heller ikke længere, men er i dag slået sammen med Computerworld," siger Søren Queitsch.

Vi tilpasser os

Et samarbejde med Morgenavisen Jyllands-Posten betyder, at mange af Computerworld Onlines artikler bringes både på computerworld.dk og Jyllands-Postens erhvervsportal epn.dk, hvilket i høj grad kan ses på trafiktallene.

Hverken Søren Queitsch eller økonomidirektør Henrik Vig ønsker at give et bud på, hvor året ender.

"Det vil ikke være seriøst med den turbulens, der er i øjeblikket. Vi tilpasser os hele tiden den aktuelle markedssituation bedst muligt," lyder det fra ledelsen i IDG Danmark.

IDG Danmark er ejet af amerikanske International Data Group, som står bag udgivelser om informationsteknologi over hele kloden. IDG-koncernen er også moderselskab for analysehuset IDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere