Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Regionalt it-regnestykke havner på Løkkes bord

Flere politikere vil nu have finansminister Lars Løkke Rasmussen på banen for at forklare de omstridte beregninger for regionernes it.

Der er for alvor kommet fokus på de beregninger, der ligger bag store it-projekter i offentligt regi, efter Finansministeriet og Skatteministeriet meddelte, at Statens It er sat på hold på grund af usikre beregninger.

Siden kunne Computerworld afsløre, at Danske Regioner og Finansministeriet sammen har fået lavet en rapport fra Deloitte, hvis inspirationskilde netop var Statens It.

Men i forbindelse med den rapport farer regionernes it-direktører i flint.

Beregningerne sætter lighed mellem "billigst og bedst", lyder det.

Debatten er ikke gået hen over hovedet politikerne på Christiansborg, der nu kræver nogle forklaringer.

"For problemet er, at hvis regnestykkerne er urealistiske, svier det til os alle senere hen. Så risikerer vi jo nemlig at opleve, at der rulles urealistiske forventninger ud til offentlige it-projekter, som så giver bagslag, når det står klart, at gevinsterne ikke kan opnås," siger it-ordfører for de Radikale Morten Helveg-Petersen.

"Det giver it-projekter et dårligt ry og dermed også ringere politisk opbakning, end hvad man ellers ville kunne opnå. Og det er ikke i nogens interesse," siger han.

Ordføreren vil derfor i et §20-spørgsmål bede finansminister Lars Løkke Rasmussen forholde sig til kritikken.

I forvejen er finansministeren kaldt i samråd af Socialdemokratiet om beregningerne for Statens It.

Vurder kvaliteten

SFs it-ordfører Hanne Agersnap bakker op om kritikken.

"God idé at spørge om beregningerne, men det er også vigtigt at vurdere på kvaliteten, udviklingspotentiale og flexibilitet i løsningerne," siger hun.

"Det er uheldigt, når så store ændringer foreslåes alene udfra besparelseshensyn. Vi skal have et konstant fokus på kvalitet og udvikling," siger Hanne Agersnap.

"Dertil skal effektivitetsgevinster selvfølgelig høstes ligesom, hvis der er gevinster ved at samarbejde tættere - eller slå nogle centre sammen. Men vi skal passe på med for meget centralisering og lære af tidligere fejl," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere