Artikel top billede

En million Linux-kerner går i krig mod botnet

Over en million virtuelle Linux-kerner skal give sikkerhedsforskere indblik i, hvordan botnet opererer. Formålet er at komme de ondskabsfulde netværk til livs ved at emulere dele af internettet.

For første gang er det lykkedes forskere at køre mere end en million Linux-kerner som virtuelle maskiner, og den succesoplevelse skal bruges til at undersøge, hvordan verdensomspændende botnets virker.

Det skriver det delvist offentlige amerikanske sikkerhedsselskab Sandia National Laboratories på sin hjemmeside, efter instituttet i sidste måned fik igangsat første del af bekæmpelsen af botnets, der i sine værste tilfælde kan rumme mere end en million computere spredt over hele kloden.

Sandia National Laboratories-forskerne kører lige så mange virtuelle maskiner, som der findes i de store botnets, på en Thunderbird-supercomputer.

Forskerne kan via simuleringerne få et indblik i, hvordan de store botnet opererer - og ikke mindst, hvordan de skal kvæles.

Ny følelse af kontrol

"Vi kan opnå en kontrol, som vi aldrig har haft før," lyder det fra en af laboratoriets tekniske ledere, Ron Minnich, på instituttets hjemmeside om forsøget med de 1,1 million Linux-kerner.

Han forklarer, at det før i tiden kun var muligt at køre op mod 20.000 kerner på samme tid.

Men denne gang har forskerne sat en Linux-kerne til at køre på 250 virtuelle maskiner og koblet de virtuelle maskinerne sammen med Thunderbird-supercomputerens 4.480 dual Xeon-servere.

Ambitioner om kæmpe-netværk

"Med tiden vil vi gerne være i stand til at emulere et computernetværk i et mindre land og måske oven i købet et land på størrelse med USA, for at kunne "virtualisere" og overvåge et cyber-angreb," siger Ron Minnich.

Ambitionerne går på at bygge modeller af centrale områder af internettet, hvorefter man kan opnå vital viden om botnettenes strategiske hærgen for derefter at sætte en stopper for ødelæggelserne.

Supercomputer-producenter som IBM og Dell forventes at blive vigtige samarbejdspartnere i processen med at bygge store virtuelle, simuleringssystemer.

"Vi har estimeret, at vi har brug for 100 millioner CPU'er i 2018, hvis vi skal bygge de systemer, som kan køre på de ønskede hastigheder. Nu er vi vist, at vi er startet godt med at programmere på en maskine med så mange CPU'er," forklarer Ron Minnich.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere