Artikel top billede

Svaret er 42

Klumme: Der er spørgsmål nok for tiden, der kan bruge et svar. Her er Mogens Nørgaards svar på Alt.

Det er fantastisk at sidde her i mørket med stjerneskudsbombardement på himlen (og forsinket levering til redaktionen), thi det er min 42. klumme til Computerworld, og 42 er svaret på Livet, Universet og Alt.

Der er godt nok også spørgsmål nok for tiden, der kan bruge et svar.

Her er mine svar på Alt:

Sp. 1: Er Krisen overstået? Nej, den er først lige begyndt og er ikke ovre før i 2011/2012.

Allerede nu kan studerende og almindelige dødelige, der bare gerne vil lave ét eller andet, mærke, at mens de for en måned eller to siden stadig forsøgte at søge job, de havde lyst til, så forsvandt også de job, de ikke havde lyst til.

Jeg regnede mig frem til forleden, at vi runder tre millioner danskere, der får penge af staten:

1.2 millioner offentligt ansatte, 0,7 millioner alderspensionister, 0,8 millioner førtidspensionister, 0,15 millioner studerende, samt arbejdsløse, der snart runder 0,25 millioner samt diverse folk på invalidepension, osv. I alt 3,1 million ud af 5,4 millioner indbyggere.

Dertil kommer alle de rådgivningsfirmaer, der får penge af Danida og andre offentlige kasser (dvs. os) for at sende folk til Mongo-Bongo-landene og gøre endnu mindre forskel for indbyggerne dernede, end det hidtil er lykkedes for os.

Samt alle de virksomheder, der helt bevidst går efter at suge penge op af vore lommer (læs: Få opgaver fra det offentlige) i stedet for i det mindste at PRØVE at tjene penge hos private, måske bare som et supplement.

Det er blevet naturligt for alle lag i Danmark at tænke som en socialnasser og hele tiden overveje, om vi kan få tilskud af en eller anden art fra det offentlige (vi har jo ret til det; ellers vil andre bare gøre det; det er jo dumt at sige nej til pengene; landbruget gør det også).

Vil valget ændre noget?

Sp 2: Vil valget ændre noget?

Det har været svært at se forskel på skiftende regimer og partiernes programmer de sidste 15-20 år. Alle er på støtten, og så er det svært at få flertal til at ændre ting, der går ud over danskerne selv.

Antallet af offentligt ansatte og det offentlige forbrug af penge er ikke faldet siden 1930'erne. Der har reelt aldrig været nedskæringer i vores levetid.

Finansloven for 2010 har fra starten indregnet et underskud på 90 milliarder kroner, det vil sige fem procent af BNP.

Og da CENTRAL- og KÆMPE-sygehuse har været en fiasko skal vi nu have SUPERsygehuse.

Så nej.

Sp 3: Hvordan vil klimatopkonferencen gå?

Det er kommet frem i bogen ‘Time to eat your dog', at en Schäfervovvov har det samme CO2-aftryk på kloden som produktionen af en Toyota Land Cruiser, der oven i købet kører 10.000 km om året, mens en kat svarer til at producere en VW Polo der også kører 10.000 km om året.

Den overvejelse vil medføre, at de sidste der troede på CO2-vrøvlet holder op, for de skal fan'me ikke af med deres elskede kat, Ib.

Så konferencen bliver til ingenting ligesom dem i Rio og Kyoto, og man vil derfor logisk nok om et par år så forsøge med en motherfucker konference med ENDNU større klimamål og en ENDNU flottere tale af Al Gore, der som altid kommer flyvende til konferencen i sin private fire-motors jet for at prædike, at vi andre skal se at gøre noget, før det er for sent.

Sp. 42: Kan der tænkes andre svar på de tre store spørgsmål?

Nej, de dækker svarene på Livet (Krisen), Universet (Valget) og Alt (Klimaet), og så bliver det sådan.

Det kan ikke slå fejl.

Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere