Artikel top billede

Sådan er det gået den tidligere direktør for Statens It

Han smuttede fra jobbet som direktør for Statens It, inden det for alvor kom i sving. Men hvad laver han egentlig i dag?

Han var i orkanens øje i de dramatiske dage, da regeringen skulle lande Statens It.

Jan Cillius blev udnævnt til direktør for det, der skulle være hele statens fælles it-center.

Men intern ballade og usikre beregninger druknede de store ambitioner for projektet og efter kun få måneder på posten, smuttede Jan Cillius fra jobbet.

I dag fortryder han på ingen måde.

"Det var den rigtige beslutning. Opgaven blev en helt anden end den, jeg var ansat til og var den rette til at drive," siger Jan Cillius til Computerworld.

"Det havde været rigtigt, mest effektivt og økonomisk at gennemføre den oprindelige plan, men når det nu ikke blev sådan, var det en logisk, rigtig og klog beslutning," siger han i dag.

Kørselsafgiftprojekt

Jan Cillius har nu ansvaret for kørselsafgiftsprojektet i Skatteministeriet.

Han blev nemlig ikke fyret, men skulle have andet job inden for Skatteministeriet.

Og regeringen besluttede i 2009 at indføre et system, hvor lastbiler og personbiler fremover skal betale afgifter per kørt kilometer i stedet for de nuværende afgifter, forklarer han.

"Kørselsafgiften skal differentieres efter køretøjets egenskaber, hvor og hvornår du kører - så det er et stort og meget komplekst projekt, der ligger teknologisk og kompleksitetsmæssigt i yderste forkant, og vi er ved at analysere og lægge planen for, hvordan det bedst kan løses," siger Jan Cillius.

Han oplyser, at der netop er truffet beslutning om at implementere lastbil-delen, hvor man er ved at søsætte selve implementeringsprojektet.

Samme løn

Jan Cillius tiltrak sig ikke bare opmærksomhed via sin korte karriere i Statens It og hårde udmeldinger mod projektets kurs. Også hans lønniveau fik flere til at hæve øjenbrynene.

Han fik 116.817 kroner eksklusive pension hver måned.

I dag får han samme løn i sin nye stilling. Og ifølge ham selv bruger han da også nogle af de samme kompetencer som dengang, han stod til at stå i spidsen for Statens It's flere hundrede ansatte.

Hvordan bruger du din lange erfaring inden for it i dit nuværende job?

"Det er i bund og grund et initiativ, som de fleste meget store it-projekter - lidt teknologi, en del ledelse, organisering, planlægning og styring, og en masse forretning - så det er ikke forskelligt fra, hvad jeg har drevet med tidligere," siger Jan Cillius.

I dag er i omegnen af 50 personer tilknyttet projektet omkring kørselsafgifter, oplyser han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere