EU vil sikre forsikringskunderne bedre, og det kræver nye it-løsninger.

Forsikringsbranche tvinges til store it-investeringer

Bedre sikring af forbrugerne tvinger forsikringsbranchen til at opruste markant på it-fronten, hvilket kan føre til højere priser. Se hvorfor her.

Brugerne skal stå stærkere i forhold til deres forsikringsselskab.

Derfor er EU i gang med at udarbejde et regelsæt om solvens og risikostyring i forsikringsselskaber, kaldet Solvency II, og det kommer til at betyde markante ændringer i forsikringsbranchens it-systemer.

Solvency II har været i støbeskeen i godt 10 år, men nu sætter EU damp under kedlerne.

Alle forsikringsselskaber skal nemlig være i stand til at afrapportere til Finansstyrelsen den 1. januar 2012.

Erfaringer fra bankverdenen, der for et par år siden har været gennem en lignende brugersikringsproces, kaldet Basel II, viser at der kommer pres på i it-afdelingerne.

Formålet er at sikre forsikringstagerne bedre, og det kan der være gode grund til.

"Erfaringer fra bankkrisen viser, at sammenhænge og mekanismer, som typisk fungerer under almindelige konjunkturer bliver sat ud af spil i hårde stress situationer. Når en hel branche stresses hårdt, så går det hele ned" fortæller Esben Ejsing, der er divisionsdirektør i SAS Institute. .

De nye krav betyder, at it-systemerne skal være i stand til at hente an række nye data om eksempelvis kunder og regnskaber, og præsentere dem i rapportform for Finansstyrelsen, der er den danske kontrolmyndighed.

"Man vil regne på de værst tænkelige scenarier, og pålægge forsikringsselskaberne, at have penge nok til at betale deres kunder, hvis de skulle blive til virkelighed," siger Esben Ejsing.

Samtidig lægger reglerne op til ensartethed i branchen.

"Der kommer fælleseuropæiske regler for rapporteringen, og de er noget større end dem, vi har i Danmark," siger Jan Parner, der er vicedirektør i Finanstilsynet.

Selskaberne skal have penge til store kriser
Målet med Solvency II er at styrke beskyttelsen af forsikringstagerne ved at lade fremtidens solvenskrav afspejles i selskabernes risikoprofil.

Det betyder i praksis, at forsikringsselskaberne i en krise situation, eksempelvis en alvorlig isvinter eller oversvømmelse, skal have penge nok på kistebunden til at dække skaderne.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.