AMD overgår Intel

David driller Goliat igen. AMD har netop lanceret nye processorer til bærbare computere, der kører lidt stærkere end Intels.

Af Jesper Bille Haun

Så lykkedes det igen for AMD at drille storebror Intel. AMD har netop sendt nye processorer til bærbare på markedet, og hastigheden på topmodellen er en anelse højere end Intels bedste. AMDs nye K6-III P kører med op til 380 MHz, men den har dog andre kort på hånden. Processoren har en 64 KB L1-cache og en 256 KB L2-cache bygget direkte ind i processoren. Hertil kommer en 100 MHz bus, der kan forbindes til en L3-cache, der kan være op til 1 MB stor, hvilket vil give endnu bedre ydelse.

AMD er allerede fået støtte fra store pc-producenter, hvilket er meget vigtigt, hvis processorerne skal ud til forbrugerne. Compaq har således lovet at bruge de nye varianter. Intel vil dog ikke ligge på den lade side. Det forventes, at giganten vil presse sin bærbare processorer til 400 MHz i løbet af kort tid.

Den nye topmodel koster 349 dollars, mens en version, der kører 366 MHz koster 316 dollars. Kan man nøjes med 350 MHz, skal man kun slippe 249 dollars.

Det store spørgsmål er dog, om AMD kan levere stabilt. Eksperter påpeger, at godt nok leverer AMD nye varianter til tiden, men firmaet har gang på gang haft problemer, når der skulle leveres til masserne. Den lille producent har også problemer med at tjene penge. Faktisk er det ikke lykkedes at præstere sorte tal på bundlinjen i de forgående ni kvartaler.

K6-II og K6-III til stationære computere har succes, men alle taler om den kommende K7, der for alvor skal presse Intel på dette firmas hjemmebane. Nu skriver nyhedstjenesten News.com, at rygter i branchen fortæller, at K7 bliver endnu bedre, end hvad der forventes, og det har angiveligt presset AMDs aktier op i kurs. Kursen er på mindre end én uge steget mere end 33 procent.

K7 skal ifølge planen på gaden næste måned. Processoren forventes at blive lige så hurtig eller hurtigere end Intels topmodel Pentium III, og for første gang vil AMD kunne blande sig på servermarkedet, da K7 kan bruges i servere med flere processorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere