Bruun Rasmussen: Dødssynd at byde selv

På netauktionen QXL byder auktionschefen selv på varerne. Hos et af Danmarks største auktionshuse er reaktionen klar: Hvis vi selv bød på varerne, ville det være ødelæggende for vores troværdighed og direkte ulovligt, siger direktør i Bruun Rasmussen.

Af Malene Grouleff, IDG Online

Med et klik bød auktionschefen på QXL i Danmark forleden 195.000 kroner på en bil under hammeren på det websted, hun selv bestyrer. Auktionschef Line Kjær ser ingen problemer i den praksis. Det gør man derimod i den gamle økonomis auktionshus, Bruun Ramussen Kunstauktioner.

Den lov Bruun Rasmussen opererer under, auktionsholderloven, siger nemlig klart og tydeligt, at auktionshuset ikke selv må byde på varerne. Desuden er det ikke etisk forsvarligt, mener direktør i Bruun Rasmussen, Claus Poulsen.

Det skal understreges, at han ikke forholder sig til selskabet QXL, men alene til forretningspraksis.

- Det kan man ikke acceptere i vores verden. Det ville være en dødssynd. Vi står med en meget stor tærskel af troværdighed over for kunderne. Hvis man kunne byde selv som auktionshus, kunne man jo jonglere rundt med buddene. Man kunne jo se på, hvad der kom ind af bud og få kunderne til at byde op og op og op. Det er helt misforstået og direkte ulovligt, siger Claus Poulsen.

Hvis Bruun Ramussens auktionsleder bød selv, ville han være i stor risiko for at få frataget sin bestalling til at holde auktion, vurderer Claus Poulsen.
Det er Justitsministeriet som myndighed, der udpeger auktionsledere.

Bruun Rasmussen bruger i øvrigt i dag selv nettet til at modtage onlinebud på varer under auktioner. Her skal byderne dog registreres og godkendes 24 timer inden auktionen starter.
Bruun Rasmussen har tre auktionshuse i Danmark og en årlig omsætning på mere end 200 millioner kroner. Første hammerslag faldt i 1948.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere