Internet-forum vil lukke dansk .co-domæne

Et dansk firma sælger Internet-adresser, der ender på .co.dk videre til virksomhederne. Det vil Dansk Internet Forum sætte en stopper for, og de er klar til at lukke domænet. Ejeren af domænet vil i så fald lægge sag an.

Af Magnus Bredsdorff *

Som noget enestående i dansk administration af Internet er det nystiftede Dansk Internet Forum (DIFO), som fastlægger retningslinierne for .dk-domænet, tilsyneladende parat til at inddrage et domæne, som en virksomhed har disponeret over i årevis.

I første omgang har DIFO sendt et brev til ejeren af domænet co.dk, firmaet Digital Marketing Support med ejeren Anani Voulé. Han er også kendt som navnehaj, fordi han har registreret en lang række .dk-domæner, som han sælger videre, i nogle tilfælde til skyhøje priser. I brevet tilbyder DIFO at tage co.dk tilbage mod at give Anani Voulé en erstatning på 25.000 kroner. Den tidligere formand for Foreningen af Internet Leverandører (FIL), Basse Bergqvist, har før kritiseret Anani Voulé for at udføre falsk markedsføring, for Digital Marketing Support sælger sub-domæner under co.dk (f. eks. www.firma.co.dk) videre, også kaldet third level domains.

FIL havde tidligere ansvaret for administrationen af domænenavne, og Basse Bergqvist er i dag medlem af DIFO?s bestyrelse.

Digital Marketing Support markedsfører sub-domænerne som en international standard, fordi det bliver brugt i nogle lande, blandt andet Storbritannien. Hverken DIFO eller FIL har været interesseret i sub-domæner herhjemme. Tværtimod holder DIFO blandt andet com.dk tilbage, netop for at undgå videresalg af sub-domæner.

Ingen formelle krav
De virksomheder, som har registreret deres navn med endelsen co.dk hos Digital Marketing Support, tæller blandt andre Danfoss og Microsoft. De har ingen formelle krav på deres navn hos DK Hostmaster, som administrerer de danske domæner i praksis, men kun en aftale med Digital Marketing Support.

Formanden for DIFO, Mads Bryde Andersen, vil ikke gå i detaljer med sagen om co.dk i pressen.
?Jeg vil kun sige, at vi har taget kontakt til Digital Marketing Support, men sagen er et mellemværende mellem os og virksomheden, konstaterer han.
Mads Bryde Andersen understreger dog, at alle de formelle procedurer er overholdt, og at DIFO, hvis det skulle komme dertil, har mulighed for at inddrage domæner i almenhedens interesse. Den fortolkning er Anani Voulé alt andet end enig i. Han har afslået tilbuddet om 25.000 kroner for sit co.dk-domæne.

?Det står overhovedet ikke i forhold til den markedsføring, vi har lavet, konstaterer Anani Voulé, der stiller sig uforstående over for tilbuddet om betaling.
?Hvis DIFO mener at have ret til at inddrage domænet, hvorfor gør de det så ikke bare, spørger han og leverer selv noget af svaret.

Klar med erstatningssag
Anani Voulé er nemlig klar med en erstatningssag, hvis hans domæne bliver inddraget, og han vil under alle omstændigheder stævne DIFO for at få retten til at bekræfte sit synspunkt om, at DIFO ikke har nogen juridiske beføjelser.
?DIFO er mere eller mindre stiftet af Basse Bergqvist og er en organisation, der nu sikrer, at han og Mads Bryde Andersen har fået magt. Men DIFO har ikke fået beføjelser overdraget af de organisationer, som styrer Internet internationalt, argumenterer Anani Voulé.
Han giver ikke meget for argumentet om, at DIFO blev nedsat på initiativ af Forskningsministeriet.

?Jeg giver DIFO maksimum tre år. Så kommer der en mere stabil organisation, forudser Anani Voulé. Han finder, at det er udtryk for ren konkurrence, når DIFO vil inddrage co.dk.
?De vil have monopol, fastslår han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere