Fotolaboratorium til skrivebordet

Udskrifterne fra denne dye sub fotoprinter matcher til fulde fotohandlerens fremkaldelser. Desværre er de fire gange så dyre.

Fotolaboratorium til skrivebordet

Dette fotolaboratorium fra Hi Touch Imaging Technologies kan enten tilsluttes computeren eller bruges som stand alone maskine til at udskrive billeder i op til 10x15 centimeter.

640PS benytter dye sublimation, som er en anderledes printteknologi end den, der bruges i almindelige blækprintere. Kigger man ind i en printeren, finder man således et farvebånd og ikke blækpatroner.

Farvebåndet består af en rulle transparent film, som printhovedet varmer op, så den smeltes fast på printerpapiret. Det giver en ensartet overflade uden blækprikker. Opløsningen er på 403x403 dpi, hvilket ikke lyder af meget i forhold til en blækprinter, men det er alt rigeligt.

Skulle der alene gives karakter for udskriftskvaliteten til denne model, ville den ligge helt i top, men når elementer som indkøbspris, software og driftsomkostninger inddrages, lander HiTi 640PS på karakteren fire. Prisen for et print er simpelthen for høj i forhold til, hvad man ellers kan få for sine penge hos fotohandleren.

Udskriftskvaliteten er meget høj, billederne bliver knivskarpe, og farverne er rigtig gode. Også udskrifter i sort hvid bliver fremragende. Oven på farverne påføres udskrifterne et lag, der beskytter farverne mod vand, lys og fedtfingre, og det er nærmest umuligt at gnubbe farve af papiret, selv om man bruger både vand og kræfter.

Billedet kan faktisk skylles under vandhanen uden at tage skade. Netop vandfastheden er dye sub teknologiens væsentligste våben i kampen mod inkjet maskinerne.
Omvendt er prisen denne printers største problem. Den koster næsten 3.500 kroner at anskaffe, hvilket må siges at være en krydret pris for en printer, der kun kan udskrive i 10x15 centimeter.

Derudover er udskrifterne dyre. Man køber en pakke, som indeholder både papir og farvebånd til en vejledende udsalgspris på 198 kroner for 50 stk. Med lidt hurtig hovedregning koster et enkelt billede således fire kroner. Hos fotohandleren kan den samme opgave klares for lige omkring en fjerdedel.

Hastigheden er rimelig – en billedfil på fem millioner pixels ligger eksempelvis som papirbillede på skrivebordet efter et minut og 17 sekunder. Når billedet udskrives, larmer 640PS irriterende meget.

Vi har haft 640PS i testcentret, men der findes også en storebror, der bærer titlen 730PS. Denne model har næsten de samme specifikationer, men kan udskrive i op til 15X20 centimeter – og udsalgsprisen er helt den samme som for 640PS. Man får derfor betydelig mere for sine penge ved at investere i 730PS.

Når printeren bruges som stand alone enhed, håndteres billederne og udskrivningen via et aftagelig betjeningspanel, der er placeret på siden af maskinen. Betjeningspanelet har en LCD farveskærm, og den gør det blandt andet muligt at vise, vende eller beskære pletskuddene.

Det medfølgende billedbehandlingsprogram er blevet døbt PhotoDésirée, men er trods det fornemme navn ikke særlig interessant. Man kan vende, beskære og foretage et par andre basale billedbehandlingsopgaver, men det er ikke på grund af den medfølgende software, man skal købe denne fotoprinter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere