Udvikling skal redde netværks-giganter

Med lanceringen af en række nye produkter til den stærkt nødlidende telekommunikationssektor sætter GN Nettest sin lid til, at selskabet kan stoppe den nedadgående spiral. Også Intel ser udvikling som en vej ud af krisen.

Omstruktureringen af det hårdt prøvede GN Nettest, der blandt andet udvikler måleudstyr til telekommunikations-branchen er ved at være tilendebragt, og nu skal der satses på udvikling af nye produkter. Det fastslår GN Nettests administrerende direktør Jens Maaløe overfor Computerworld Online.

Markedets sammenbrud har sendt branchen ud på en regulær rutschetur, der i GN Nettests tilfælde har medført et voldsomt omsætningsfald og besparelser for flere hundrede millioner kroner.

Selvom det forgangne år har været en prøvelse for den tidligere så succesrige virksomhed, så er administrerende direktør Jens Maaløe dog stadig fuld af fortrøstning.

- Vi er forsigtige med at spå om fremtiden, men alle rapporter viser, at markedet vil vende tilbage til samme niveau som tidligere. Spørgsmålet er blot hvornår, siger han.

Vil fordoble markedsandel

En af de produktnyheder, der tiltænkes en hovedrolle i relanceringen af det kriseramte selskab, er CMA5000, der er en testmaskine, som samler en række funktioner fra eksisterende produkter i markedet.

Faktisk har GN Nettest så store forventninger til CMA5000, at selskabet forventer intet mindre end en fordobling af markedsandelen for testudstyr indenfor det næste år.

- Vi tror på, at vi med det her produkt har udviklet noget, der er lige i øjet, siger Jens Maaløe.

Han forventer, at markedet retter sig op igen indenfor en overskuelig fremtid, og når det sker, skal Nettest være klar, mener han. Af samme grund bliver der ikke skåret i udviklingsaktiviteterne, der er af vital betydning for selskabets overlevelse.

Væksten i telekommunikationsbranchen har i en årrække været på 15-20 procent. I 1999 og 2000 voksede markedet pludselig med mere end 30 procent, og det bliver der kompenseret for i øjeblikket i negativ retning, mener Jens Maaløe.

- Til gengæld står vi i en teknologisk stærk position i dag. Det hjælper selvfølgelig ikke meget, hvis ikke markedet vender, men det tror jeg også, at det gør, siger han.

En anden af telekommunikations-industriens store aktører er Intel. Også Intel har været hårdt ramt af krisen, men udviklingsfaciliteterne i Danmark er stort set sluppet helskindet gennem nedskæringerne, fortæller administrerende direktør Jørgen Bardenfleth, der ansvarlig for Intels division for optisk kommunikation med 600 ansatte - herunder det tidligere Giga.

Optical Components divisionen udvikler og producerer højhastighedskomponenter til tele- og dataindustrien.

Satser på udvikling og forskning

- Vi har fået besked på, at markedet er dårligere, og derfor vil de gerne have, at vi er omkostningsbevidste, men signalet fra USA er, at man ikke vil spare på udvikling og forskning. Intel tror på, at man skal investere i hårde tider, så vi er klar til at vende stærkt tilbage, når telecom-markedet vender, siger Jørgen Bardenfleth.

- Det betyder, at vi har trimmet organisationen og sparet på rejse- og mødebudgetter, men forskning og udvikling er gået fri.

Jørgen Bardenfleth forventer, at telekommunikationsmarkedet vil rette sig op i løbet af næste år.

- Det er det signal jeg hører rundt omkring, siger han.



Vil du vide mere om GN Nettest eller Intel?

NewsScanner overvåger 300+ medier

Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere