Stik af fra Bluetooth-hackere

Malware til mobiltelefoner er et stigende problem, men trods flere tilfælde bliver det næppe så slemt som for pc’er. Og hvis du støder på en Bluetooth-hacker, kan du bare løbe din vej.

Du sidder på en cafe med din nye smartphone, og Bluetooth-funktionen er slået til. Du får en besked på telefonen med et tilbud, du bogstaveligt talt ikke kan afslå.

En besked du ikke kan afvise. Uanset hvor mange gange du trykker på nej, forsvinder beskeden ikke, og det eneste, du kan gøre, er at acceptere den, og straks er din smartphone inficeret af en virus.

Så nemt kan du i dag løbe ind i malware, hvis du for eksempel har en mobiltelefon med Bluetooth.

I dette konkrete tilfælde skal man prøve at gå væk, så personen, der sender, kommer udenfor Bluetooth-afstand, og det dermed ikke lykkes at sende malwaren.

Mobilvirus værst i Asien

Smartphones er det produkt med den største vækstrate på det elektroniske marked, og det er da også rart at kunne modtage mail og tjekke nyt på nettet. Men det udgør også en risiko.

For mobiltelefoner, og smartphones i særdeleshed, bliver i stigende omfang mål for malware.

Den første mobilvirus blev registreret i 2004, og i dag er situationen med mobilvira den samme, som den var for pc’er i 1986. Men det ændrer sig løbende.

Det vurderer det finske sikkerhedsfirma F-Secure, som har registreret 363 forskellige typer malware til mobiler, men forventer mange flere. Til sammenligning har F-Secure registreret 300.000 til pc’er.

- Spredningsmekanismen er større med mobilvira end vira til pc’er, fordi en virus for eksempel kan spredes via Bluetooth og MMS, siger Mikko Hyppönen, der er chef for anti-virus forskningen i F-Secure.

I dag er malware i mobiltelefoner et større problem i Asien end i Europa. Og endnu mindre i Nordamerika.

- Jeg tror ikke, at det bliver lige så slemt som med virus i pc’er, fordi vi kan bruge erfaringen på det område, siger Mikko Hyppönen.

Den finske forsker anbefaler PC Worlds læsere, at man ikke har sin Bluetooth-forbindelse tændt hele tiden, at man ikke åbner MMS’er fra fremmede og ikke bytter hukommelseskort.

Følger man de råd, kan man måske slippe for at få inficeret sin mobiltelefon, så den ikke automatisk sender en sms hvert femte minut til en tjeneste, der koster 50 kroner, som nogle mobilbrugere har prøvet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere