Hackere går efter pokerkonti

Pokerspillere på nettet er attraktive ofre for den kriminalitet, der foregår på nettet. Også World of Warcraft-fans er i farezonen.

Det var en god poker aften på nettet, tænker du, mens du logger ud af poker-siden, hvor du lige har vundet 2.000 kroner.

Hvad du ikke ved er, at dine login-oplysninger til poker-siden er blevet afluret af malware i din computer.

Personen bag malwaren kan nu logge ind med dit login, spille for dine penge og tabe dem til en anden spiller, som han netop har oprettet. Næste morgen er din poker-konto tom.

Ifølge det finske sikkerhedsfirma F-Secure er det lige nu især pokersites, som hackere hærger, men også det populære onlinespil World of Warcraft er ramt.

Her går hackerne efter at stjæle login-oplysninger, hvorefter de måske hugger et virtuelt sværd, som brugeren har arbejdet på i lang tid, og sælger det videre på internettet.

Og så er spørgsmålet, hvordan politiet reagerer, når du ringer og fortæller, at din poker-konto er tom, eller dit sværd er blevet stjålet.

Pas på netbanken

Siden den første virus i 1986 er udnyttelsen af malware gået fra drengestreger til i meget højere grad at være udspekuleret økonomisk tyveri, og mulighederne er mange.

Ved hjælp af malware lykkes det kriminelle at stjæle kodeord til for eksempel PayPal og eBay, og kreditkortoplysninger snuppes også, når intetanende internetbrugere taster ind.

Ifølge F-Secure bliver bagmændene meget sjældent fanget, men firmaet oplever også tit, at internetbrugerne ikke opfører sig rationelt på nettet.

Som vi tidligere har omtalt her, klikkes der på alt for mange tilfældige ting med fare for at få en virus eller andet skadeligt indhold downloadet på computeren.

Ifølge F-Secure har internetbrugerne i de nordiske lande generelt en god sikkerhed, men vi skal være opmærksomme på, at det anti-virus program, vi bruger, bliver opdateret, for en enkelt manglende opdatering kan være nok til at slippe en virus ind.

Firmaet forventer, at bank-trojans vil blive et større problem fremover. Bank-trojans ligger og venter i din computer, indtil du på et tidspunkt går på din netbank. Herefter vil programmet vågne og hugge dine personlige login-oplysninger. De skumle bagmænd kan på den måde let snuppe dine penge.

En bank-trojan sælges for 5.000 dollar på nettet, hvor der også bliver solgt stjålne logins til bankkonti, så hold øje med din netbank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere