Lenovos superlette X300 klar til Danmark

Lenovos minibærbare X300 har over de seneste par måneder bevist, at du ikke behøver at være hvid for at få opmærksomhed på nettet. Den blot 1,33 kilo tunge pc er nu endelig klar med en pris i Danmark - og du kan godt gå i gang med at spare op. Se her hvorfor X300 er spændende, og hvilke nye bærbare-teknologier du kan vente dig.

De fleste her på PC Worlds redaktion kan huske de første bærbare computere. Ikke alene havde de priser, der matchede en lille familiebil, men også designet, vægten og omfanget kunne lede tankerne hen på mærker som Yugo, Lada eller Wartburg

IBM's Thinkpads, som senere blev overtaget af Lenovo, var til gengæld den tids Volvo: Det kan godt være, at der blev brugt stålplader, som var blevet til overs fra produktionen af pansrede terrænkøretøjer, men til gengæld var de driftsikre, holdbare og stabile.

Spol frem til i dag hvor bærbare computere enten er portable kraftværker som Acers otte kilo tunge Aspire 9920 (se vores galleri her) eller små alsidige og lette enheder.

Lenovo X300, som lanceres med danske priser i dag, hører til i den sidste populære kategori af subnotes. Det er også her, at modeller som Lenovos X61 og HP's 2510p (se web-tv af 2510p her) findes.

Dyr, men interessant

Når X300 alligevel har kunnet skille sig mere ud end normalt for en forretnings-bærbar, så skyldes det ikke mindst, at X300 kommer næsten samtidig med Apples Macbook Air (se vores anmeldelse her).

De to modeller har da også det til fælles at de begge er små, lette og indeholder de nyeste bærbare teknologier. Men der holder ligheden også op.

For mens Apples Air er beregnet til storbyliv og cafeer, hvor den hvide overflade ikke ridses af Prada-taskens bløde for, så er X300 beregnet til forretningsmanden på farten.

Det understreges først og fremmest af de 22.375 kroner inklusive moms, som en X300 med det store 6-cellede batteri kommer til at koste i de danske butikker.

Meget ny teknologi

Det som imidlertid gør X300 interessant er, hvad man i dag kan putte i en bærbar på blot 1,33 kilo. Først og fremmest er den LED-belyste skærm på 13,3 tommer og med en opløsning på 1.440 x 900 pixels interessant.

LED-teknologien, som nok vil sive til andre bærbare over det næste års tid, giver, ifølge Lenovos produktchef Jesper Amund, et mere jævnt lys. En ægte hvid farve og et skarpere billede. En ekstra bonus er, at den ifølge Lenovo samtidig bruger 70 procent mindre strøm end en normal skærm fra en bærbar pc.

En anden ting, som er nyskabende i X300, er chipsettet, som er et modificeret Intel 965 chipset. Det bygger på den nye Santa Rosa platform, men fylder i X300-versionen meget mindre end normalt.

Normalt kommer mange af de superlette bærbare computere uden en dvd-brænder, men X300 leveres med et blot syv mm højt drev. Har du behov for længere batterilevetid, så kan dvd-drevet skiftes ud med et ekstra batteri - og din driftstid, ifølge Jesper Amund fra Lenovo, sniger sig over de magiske ti timer.

Solid state disk fra Samsung

En del af den gode batterilevetid i X300 hænger sammen med Lenovos anvendelse af en solid state disk (SSD) i stedet for en traditionel harddisk Vi har tidligere testet en solid state disk imod en normal harddisk uden at blive overvældende imponerede (se testen her), men ifølge Lenovo er der smæk på de nye SSD-diske fra Samsung.

Faktisk er der, ifølge Jesper Amund fra Lenovo, så meget smæk på Samsung-diskene, at X300 blev forsinket, fordi man ville have de bedste diske med. I første omgang fås diskene kun i en 64 gigabyte version, men på sigt kan vi forvente både 128 og 256 gigabyte versioner af de dyre drev.

Udover den gode holdbarhed på en flash-baseret SSD-disk, så betyder fraværet af bevægelige dele, at strømforbruget går fra 0,9W til 0,5W. Omsat til timer betyder det, at en X300 kan klare sig på batteri i ni i stedet for otte timer.

X300 kommer i butikkerne i løbet af marts med en pris på 22.375 kroner inklusive moms. Du kan vælge mellem versioner med Vista Business, Vista Ultimate eller XP Pro.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere