Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Mobilselskabet 3 forsvarer auktion trods hård kritik

Mens Telia, TDC og Telenor kritiserer IT- og Telestyrelsens udspil til en ny frekvensauktion, så er der tilfredshed at spore hos 3.

"I store træk synes vi, at det ser fornuftigt ud."

Sådan siger kommunikationschef Stine Green Paulsen fra 3 om den auktionsmodel, som IT- og Telestyrelsen har fundet frem til i forbindelse med den kommende 900 og 1800 megahertz-frekvensauktion.

Det er auktion, der skal løse det efterhånden langstrakte forløb omkring omfordeling af frekvenser; refarming.

Med den positive melding fra mobiloperatøren 3 er selskabet af en helt anden holdning end blandt andre Telenor, som finder mindsteprisen ved auktionen - som hverken TDC, Telia eller Telenor må deltage i - lav. Det samme gør brancheorganisationen Telekommunikationsindustrien (TI) i det høringssvar, som TI har indsendt til IT- og Telestyrelsen.

Mindsteprisen er sat til 12 millioner kroner for frekvensblokkene i både 900 og 1800 megahertz-frekvensbåndet. Der er desuden lagt op til en åben auktion, så en køber ikke byder mere end nødvendigt.

Foræring?
Det nærmer sig ifølge regulatorisk chef Nicholai Kramer-Pfeiffer fra Telenor en foræring.

En kritik, som 3 afviser.

"Det er jo ikke de sidste licenser, der kommer i udbud, så det er da interessant, hvis de (konkurrenterne, red.) generelt synes, at prisen på licenser skal hæves. Det kan jo undre, men det må jo være et udtryk for, at de mener, at priserne på licenser skal ligge højere," siger Stine Green Paulsen om kritikken af minimumsprisen.

Hun henviser til den forrige frekvensauktion, som IT- og Telestyrelsen holdt omkring 2,5 gigahertz-frekvensbåndet. Her udtrykte telebranchen utilfredshed med, at der var udsigt til høje priser, og Telia, TDC og Telenor måtte alle betale over 300 millioner kroner for en licens.

Samtidig fremhæver Stine Green Paulsen, at mens 3 nu skal byde på en auktion for at sikre sig en licens til 900 og 1800 megahertz-frekvensbåndet, så har TDC, Telenor og Telia deres licenser i forvejen, og de er ikke købt på en auktion.

"De har ikke selv betalt noget for deres, og det kan overraske, at branchen nu går ind og siger, at man skal betale flere penge for diverse licenser," siger hun.

Auktionen finder formentlig sted i årets fjerde kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere