Artikel top billede

Preben Duus Jørgensen står efter 25 år stadig i spidsen for den virksomhed, han selv har stiftet og ejer.

Han er gået fra 0 til 100 millioner kroner på 25 år

ServiceGruppen begyndte for 25 år siden som enkeltmandsvirksomhed. I dag omsætter virksomheden for 100 millioner kroner.

Den første pc fra IBM var lige sendt på gaden, da it-virksomheden ServiceGruppen tog sine første spæde skridt.

25 år senere handler det om cloud computing og outsourcing.

Stifteren står stadig selv ved roret af den virksomhed, han etablerede ene mand for 25 år siden i en nedlagt købmandsbutik på Skodsborgvej, nord for København.

I dag kan ServiceGruppen fejre sit jubilæum efter 25 år i den danske it-branche, og stifter og administrerende direktør, Preben Duus Jørgensen, ejer stadig sin virksomhed 100 procent.

Apropos 100 er det netop den årlige danske omsætning i millioner for ServiceGruppen, der er repræsenteret ikke færre end 47 steder i hele Norden.

Et positivt cashflow gennem 25 år har banet vejen for løbende udvikling af den privatejede it-virksomhed, mener Preben Duus Jørgensen.

Virksomheden er for egne midler gået ind på nye markeder og nye forretningsområder, og i dag udgør outsourcing af it-drift 35 procent af omsætningen.

"Vi har gennem alle årene holdt fast i at være selvfinansierende, og har haft en regel om, at en vis procentdel af omsætningen skal være forudbetalt, hvilket stadig spiller en væsentlig rolle for, at vi kan fastholde et positivt cashflow," siger Preben Duus Jørgensen. 

På med skyen 
Set med globale øjne er ServiceGruppen en lille spiller, men Preben Duus Jørgensen og hans 100 medarbejdere holder et vågent øje med de internationale frontløbere i branchen, og har omsat flere af de internationale tendenser til danske forhold.

"På den måde har vi fået vores hjørne af banen, hvor vi kan spille," siger han.

"Du har frihed, når du er økonomisk uafhængig. Vi har haft mulighed for selv at investere et tocifret millionbeløb i et nyt driftskoncept, og vi har skudt et tocifret millionbeløb i nye it-systemer og automatisering af processer i administration og logistik. Og vi har fortsat sorte tal på bundlinjen," fortæller Preben Duus Jørgensen.

ServiceGruppen har også selv finansieret en ekspansion på de nordiske markeder inden for service og vedligehold af it-udstyr. Gennem partnerskaber og en fællesnordisk ejerstruktur af Northern Europa IT Service Alliance tæller virksomheden 47 lokationer og 300 medarbejdere i Sverige, Norge og Finland.

Virksomheden satsede tidligt på tynde klienter og virtualisering i sit driftscenter, og bygger i stort omfang dag på Microsofts standarder i sine løsninger og online services.

"Cloud-tankegangen passer perfekt til vores forretningsmodel, og jeg forventer, at flere og flere af vores nye kunder bliver koblet op på Microsofts cloud-maskine. Det er ligegyldigt for os og vores kunder, hvor et driftscenter ligger, eller om det er fordelt på flere lokationer," siger Preben Duus Jørgensen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere