Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. november 2001.
Musegrænsen er nået
Man bør ikke skrive på tastaturet og klikke med musen mere end sammenlagt 25 timer om ugen. Det viser en undersøgelse foretaget af overlæge Johan Hviid Andersen, der på baggrund af næsten 7.000 besvarede spørgeskemaer fra tekniske assistenter og maskinteknikere, har præsenteret de første resultater om sammenhængen mellem computerarbejde og sygdomme i nakke, skuldre og arme. Intet er tilsyneladende så skidt, at det ikke er godt for noget, for selv om lidelser er af det onde, går vi en fremtid i møde med en meget kort arbejdsuge. Der skal ikke meget festsangskriveri, scanning af familiebilleder og surfen på nettet efter brugte biler i weekenden til, før man har sine helbredsmæssige argumenter i orden for ikke at gå på arbejde i den kommende uge. (www.tl.dk).
td
Piger er klogere
Flere piger end drenge får en uddannelse, viser en undersøgelse, Undervisningsministeriet har foretaget om unges vej gennem uddannelsessystemet. Det skriver dagbladet Politiken. I dag har 80 procent af pigerne en erhvervskompetencegivende uddannelse mod kun 74 procent af drengene. Det er især drengene, der falder for fristelsen til at blive ufaglærte, men de kan ikke leve resten af deres liv som ufaglært. Allerede inden de er fyldt 40, er de væk fra arbejdsmarkedet, vurderer Jacob Lange, som er leder af Den Koordinerede Tilmelding. Der sidder rigtig mange selvlærte IT-mænd ude på arbejdspladserne i dag, også over 40 år. De har gode job og stor kompetence. Lige nu, altså. Se at få papir på jeres kunnen, og se det i øjnene: Piger er klogere.
td
Klodset ledelse?
Byggeklodsgiganten, Billund-dynastiet og hvad man ellers kan finde på at kalde Danmarks største eksportsucces (bortset fra svinene), Lego, har udviklet et ledelsesværktøj til kreativ strategisk tænkning og handling, hedder det i Berlingskes omtale af sagen. "Lego Serious Play" lanceres efter nytår verden over. I stedet for at sidde og fedte med tykke analyser om sidste års resultater, skal cheferne lege med Legoklodser og -figurer. De skal bygge modeller af deres egen verden og identitet. De skal finde sig selv og firmaets position gennem en verden af farvet plast. Ideen er genial, siger dem, der har prøvet det, og at Lego mener det alvorligt, behøver man ikke tage længere end til Schweiz for at konstatere. Her har Lego nemlig oprettet forskningsinstitutionen Imagination Lab Foundation. td