Google Android: Første indtryk af HTC Dream

Google har i samarbejde med HTC netop lanceret sin Android-baserede telefon. Vi har samlet de første indtryk - se dem her.

De sidste tre år har Google og HTC samarbejdet om deres fælles mobilprojekt kaldet HTC Dream. Dream har æren af at være den første mobiltelefon, som benytter Googles Android-styresystem.

I første omgang lanceres Dream kun i USA, mens vi andre må vente til senere med at erhverve os modellen.

Derfor har vi desværre endnu ikke prøvet det længe ventede system, men det har vores amerikanske kollega Dan Nystedt fra PC World, som i den forbindelse var et smut forbi HTC's kontorer i Taipei i Taiwan for at prøve telefonen.

Et positivt indtryk

Og mens telefonen er første generation, med alt hvad det indebærer af potentielle problemer, så er vurderingen stort set positiv.

Modellen, som hedder HTC Dream, lanceres i første omgang af T-Mobile under navnet G1 og kommer til at koste lidt over 900 kroner i USA. Det er cirka det samme som en iPhone 3G, men begge er med to-årige kontrakter og dermed ikke umiddelbart til at oversætte til danske priser. Vi gætter på en lanceringspris på 5-6.000 kroner uden tilskud.

Kernen i Android er muligheden for at integrere programmer i telefonen på lige fod med de funktioner, som følger med styresystemet. Og det ser ud til at virke.

I sin minitest fik Dan Nystedt mulighed for at prøve Googles eget Street View, som lader dig se billeder af gaden, du skal hen til. Samtidig fungerede flere andre programmer til telefonen ud over Google egne, de fleste af dem gratis. Et af de eksterne programmer, som blev prøvet var ShopSavvy, som laver telefonens kamera om til en stregkode-scanner, der kan finde priser på baggrund af et produkts stregkode.

Telefonen betjenes ved hjælp af den berøringsfølsomme skærm, og det er her, det meste arbejde foregår. Dream er også udstyret med en trackball i bunden, men det skulle efter sigende tage lidt tid at vænne sig til. I minitesten bliver byggekvaliteten nævnt som "god", mens designet bliver fremhævet som lidt tykt, funktionelt og neutralt.

Dream lanceres i USA i sidst oktober, i England i november og i resten af Europa i første kvartal 2009. Indtil videre findes Dream kun i en engelsk version, men inden for det næste halve år vil andre sprog-version blive tilgængelige.

PC World US har også lavet en sammenligning mellem Apples iPhone og HTC Dream. Læs den her. PC World US har desuden en video of telefonen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere